campanya de reciclatge

L'Ajuntament de Barcelona habilitarà 224 punts de recollida d'arbres de Nadal

Els llocs per al reciclatge s'instal·len aquest diumenge i estaran disponibles fins al 17 de gener

L'any passat es van recollir un total de 9.233 exemplars, la majoria avets

zentauroepp2558217 barcelona   16 01 05   ayer  en  barcelona  termina  la  cam180106114317

zentauroepp2558217 barcelona 16 01 05 ayer en barcelona termina la cam180106114317 / FRANCESC CASALS

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona habilitarà a partir d'aquest diumenge i fins al 17 de gener un total de 224 punts de recollida dels arbres de Nadal repartits als deu districtes de la ciutat.

Segons ha informat el consistori en un comunicat, l'objectiu d'aquests punts de recollida és evitar abandonaments incívics d'aquests arbres nadalencs que pertorbin l'espai públic i, al mateix temps, aprofitar el recurs natural que aporten per millorar el manteniment dels espais enjardinats.

L'ajuntament recomana que aquests arbres de Nadal, majoritàriament avets, es dipositin als punts de recollida sense elements ornamentals.

L'any passat, els serveis municipals van recollir un total de 9.233 arbres de Nadal, que van suposar 120 metres cúbics de triturat.

Els arbres recollits es traslladen al viver municipal, on són triturats i es deixen madurar les restes per passar després a l'encoixinament, un procés que dura dos o tres mesos.

Notícies relacionades

El material obtingut es dipositarà als espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l'any.

Anualment es porta a terme una nova aportació d'encoxinament, format pels residus vegetals triturats, en aquests espais, ja que es tracta d'un element de jardineria que permet millorar la retenció d'humitat i ajuda a evitar l'aparició de males herbes.