Anar al contingut

TRAJECTES I HORARIS

Consulta els recorreguts de les cavalcades dels Reis d'Orient a l'àrea metropolitana de BCN

Les carrosses passaran pels carrers de l'Hospitalet, Badalona, Santa Coloma, Mataró, Cornellà, Rubí, Viladecans, Sabadell, Terrassa i Esplugues

El Periódico

Consulta els recorreguts de les cavalcades dels Reis d'Orient a l'àrea metropolitana de BCN

ALBERT BERTRAN

Consulta aquí els horaris i recorreguts de la cavalcada de Barcelona i dels districtes de Barcelona.

Les localitats de l'àrea metropolitana de Barcelona també donaran aquest divendres 5 de gener la benvinguda als Reis d'Orient. Aquests són els recorreguts de les cavalcades de l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Mataró, Cornellà i Rubí.

L'Hospitalet de Llobregat

17 hores: sortida de la plaça de Francesc Macià i Llussà. A les 17.30 h, els Reis se sumaran a la comitiva a la plaça de L’Escorça. La cavalcada passarà pel carrer de Santa Eulàlia, el carrer d'Enric Prat de la Riba i la plaça de l'Ajuntament, on s'espera que arribi a les 19.30. Després se celebrarà un espectacle i s'entregarà la clau de la ciutat a Melcior, Gaspar i Baltasar. La cavalcada es retransmetrà per Televisió de l'Hospitalet a partir de les 18.30. Com a novetat, aquest any s'incorporarà a la comitiva una comparsa de xumets, que al llarg del recorregut agafarà els xumets dels més petits que ja no els necessiten i ho volen comunicar als Reis.


Badalona

16.30 hores: els Reis arribaran al pont del Petroli a bord del vaixell Ciutat de Barcelona; allà recorreran la passarel·la de 250 metres i seran rebuts per l'alcaldessa, Dolors Sabater. 18.00 h: sortida mitja hora abans que l'any passat de la cavalcada des de l'avinguda de Pius XII, a l'altura de la rambla de la Solidaritat. Passaran pels carrers Marquès de Sant Mori a les 18.15 h; Juan Valera a les 18.45 h; Alfons XIII a les 19 h; Francesc Macià a les 19.15 h; Creu a les 19.30 h; Francesc Layret (plaça de la Vila a les 19.45 h); Prim a les 20 h i la cavalcada culminarà al final d'aquest carrer i al començament del passeig de la Rambla a les 20.15 h. Els detalls es poden consultar a la pàgina oficial de la cavalcada. Com a novetat, aquest any es volen destacar a Badalona tres paraules: "Dibuixa, construeix i pinta". Els tornemis ajudaran els Reis a escampar la il·lusió per dibuixar, pintar i construir. A més, aquest any s'incorporarà a la comitiva una comparsa de xumets, que al llarg del recorregut agafarà els xumets dels més petits que ja no els necessiten i ho volen comunicar als Reis a través dels tornemis. 


Santa Coloma de Gramenet

16 hores: es recolliran les cartes als Reis al camp d'atletisme Antoni Amorós (avinguda de Pallaresa s/n). A les 16.30 h arribaran els Reis d'Orient al camp d'atletisme. La cavalcada sortirà des de l'avinguda de Puig Castellar-Edificis Cúbics a les 18 h. La comitiva arribarà a la plaça de la Vila a les 21 h, i es repeteix el recorregut de l'any passat. Com a novetat, aquest any l'estrella de la cavalcada ha sigut obra de l'artista alemanya Sina Greinert, amb la col·laboració dels alumnes de batxillerat artístic de l'Institut Ramon Berenguer.


Mataró

17.30 hores: sortida de la plaça de Puerto Rico fins a la plaça d'Espanya passant per la ronda Alfons X el Savi. Després, la cavalcada passarà pel camí de la Geganta, la plaça de Granollers (18.30 h), la ronda de Leopoldo O'Donnel, la plaça de Manuel Serra i Xifra, el Camí del Mig, el carrer de Miquel Biada, la ronda de Francesc Macià, el Camí Ral (19.15 h), la Rambla, la plaça de Santa Anna i la Riera fins a l'Ajuntament, on els Reis faran els seus discursos a les 19.45 h aproximadament. A continuació, els Reis d'Orient sortiran per la plaça de l'Ajuntament i saludaran els més petits, i culminaran la tarda explicant-los un conte abans d'anar a dormir. Com a novetat, aquest any, a més de les comparses habituals, la cavalcada de Mataró comptarà amb el suport de la companyia de teatre de carrer Sarruga i amb la màgia del Circ Italià; a més, durant el recorregut no només es llançaran caramels sense gluten, sinó també aptes per a diabètics.


Cornellà

18 hores: espectacle d'arribada dels Reis d'Orient al parc del Canal de la Infanta. A les 18.40 h la cavalcada començarà al carrer Maria Aurèlia Campany. Cada cinc minuts des d'aleshores passarà per les següents ubicacions: carrer de Mercè Rodoreda, carretera de Sant i carrer de Rubió i Ors. A les 19.10 h les carrosses arribaran a la biblioteca Marta Mata, passaran per Rubió i Ors - carretera de l'Hospitalet i seguiran per aquesta carretera fins a l'avinguda del parc de Can Mercader, al qual està prevista l'arribada a les 19.45 h. Des d'allà, i passant pel carrer de Pau Riera i l'avinguda de Salvador Allende, la comitiva arribarà a les 20 h a l'ajuntament, on, a la plaça de l'Església, els Reis faran els seus parlaments, que duraran previsiblement uns 45 minuts. A l'acabar, Ses Majestats agafaran la carretera d'Esplugues i seguiran per l'avinguda del Parc i la plaça de Catalunya fins a arribar a les 22 h al final del recorregut, al carrer d'Ignasi Iglésias. Com a novetat, aquest any hi haurà contes del món, malabars, animacions interculturals, mostra d'oficis artesans i dansa del ventre.


Rubí

18 hores: arribada dels Reis a L'Escardívol. Al voltant de les 18.30 h està previst que comenci la cavalcada, que mantindrà el mateix recorregut que l'any passat. Les carrosses sortiran del carrer de Joaquim Blume i seguiran pels carrers Cadmo, Prat de la Riba i Rafael Casanova, el passeig de Francesc Macià, l'avinguda de Barcelona, la rambleta Joan Miró, el passeig de les Torres, l'avinguda de Can Cabanyes, el passeig del Ferrocarril, els carrers Monturiol, Mare de Déu de Fàtima i Tres d'Abril, la carretera de Sant Cugat, els carrers Joan Maragall, Bartrina, Lluís Ribas i Cervantes, i novament l'avinguda de Barcelona, el passeig Francesc Macià i el carrer Montserrat, fins a arribar a la plaça del Doctor Guardiet. En aquest últim punt, cap a les 21 h, els Reis faran la tradicional adoració i s'acomiadaran dels rubinesos. Des de les 19.30 h l'espera al punt final del recorregut estarà amenitzada per la companyia De Parranda, que oferirà el seu espectacle Queviures ennadalats. Com a novetat, el servei de Protecció Civil de l'Ajuntament de Rubí posarà a disposició de les famílies polseres identificatives per als nens amb l'objectiu de facilitar el retrobament amb els seus acompanyants si es perden durant la cavalcada.


Viladecans

18.30 hores: el nou Sereno Isidre espera els Reis davant de l'Atrium de Viladecans per donar-los la clau màgica de les cases de la ciutat. Es posen en marxa pujant per l'avinguda de Josep Tarradellas per arribar fins al carrer d'Àngel Arañó. Ses Majestats seguiran l'itinerari per la rambla Modolell i baixaran fins a la plaça de la Vila per agafar el carrer Jaume Abril. 20 h: tornen a Atrium Viladecans amb tota la comitiva i la Mamuteta, personatge que s'incorpora aquest any a la cavalcada per recollir els xumets dels més petits. Com a novetat, a la cavalcada s'hi incorpora una nova carrossa, la Carbonera, per recordar als nens que han de ser bons durant tot l'any per no rebre només carbó.


Sabadell

17.30 hores: els Reis d'Orient arriben al carrer de les Palmeres, a Can Deu, i reben la clau màgica de mans de l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant. 18 hores: la comitiva es posa en marxa amb la seva nova capçalera, que incorpora una nova comparsa de minairons, éssers fantàstics de les llegendes dels pobles dels Pirineus. El recorregut es fa per l'eix central de la ciutat, de nord a sud, i passa per la Concòrdia, Francesc Layret, Prats de Lluçanès, Onze de Setembre, Via Massegué, la Rambla, avinguda de Barberà i carretera de Barcelona. 21 h: finalitza la cavalcada a la plaça de la Nova Creu de la Creu de Barberà. Com a novetat, destaca la renovació de la capçalera, que incorpora una nova comparsa de minairons, éssers fantàstics de les llegendes dels pobles dels Pirineus que treballen sense parar per ajudar els Reis a aconseguir tots els xumets i cartes dels més petits.


Terrassa

16 hores: comença la festa de benvinguda als Reis d'Orient al Districte 6 amb el Patge Xiu-Xiu i l'actuació de Miqui Giménez. 16.45 h: arribada de Ses Majestats a la plaça de Can Tusell. 18 h: sortida des de la plaça Doctor Cadevall. El recorregut es farà pel carrer del Forn, carrer Major, portal de Sant Roc, rambla d'Egara, passeig 22 de Juliol, carrer del Nord, carrer de la Societat, plaça de la Creu Gran, carrer de la Creu Gran, carrer de Sant Antoni, plaça del Doctor Robert, passeig Comte d'Egara, carrer de la Font Vella, plaça Vella, carrer de Gavatxons, placeta de la Font Trobada. 19 h: arribada al Raval de Montserrat i final de la cavalcada davant de l'ajuntament. Com a novetat, el Patge Xiu-Xiu arribarà al Districte 6 a les 16 h per recollir les cartes que encara quedin per fer arribar. Aquí, es quedarà per disfrutar amb els més petits de l'actuació de Miqui Giménez i diferents tallers infantils a càrrec de les entitats i associacions del districte.


Esplugues

17.30 hores: benvinguda als Reis d'Orient a la plaça de Catalunya per part del Fanguet i entrega de la clau màgica de mans de l'alcaldessa, Pilar Díaz. 18 h: sortida cap a l'avinguda d'Isidre Martí, per continuar pel carrer Àngel Guimerà, carrer Nou, Laureà Miró, el pont d’Esplugues, Josep Anselm Clavé, la plaça de Sant Lluís Gonzaga, el carrer La Pau, Lleialtat, Maria Aurèlia Capmany, Jocs Florals i Molí. 20 h: acaba la cavalcada a la Rambla Verge de la Mercè. Cal destacar que els Reis rebran de part de l'alcaldessa, Pilar Díaz, la clau màgica que obre totes les cases de la ciutat perquè puguin deixar regals a tots els nens.

Temes: Els Reis Mags