TRAJECTES I HORARIS

Consulta els recorreguts de les cavalcades dels Reis Mags a l'àrea metropolitana de BCN

El dia 5 de gener les carrosses passaran pels carrers de l'Hospitalet, Badalona, Santa Coloma, Mataró, Cornellà, Rubí, Viladecans, Sabadell, Terrassa i Esplugues

zentauroepp36780937 barcelona 05 01 2017 ni os con cartas a los reyes magos dura180104103044

zentauroepp36780937 barcelona 05 01 2017 ni os con cartas a los reyes magos dura180104103044 / ALBERT BERTRAN

6
Es llegeix en minuts
El Periódico

Consulta aquí els horaris i el recorregut de la cavalcada de Barcelona i dels districtes de Barcelona.

Els localitats de l’àrea metropolitana de Barcelona també donaran aquest divendres 5 de gener la benvinguda als Reis Mags d’Orient. Aquests són els recorreguts de les cavalcades de l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Mataró, Cornellà i Rubí.

L’Hospitalet de Llobregat

17 hores: sortida de la plaça de Francesc Macià i Llussà. A les 17.30 h, els Reis s’afegiran a la comitiva a la plaça de l’Escorça. La cavalcada passarà pel carrer de Santa Eulàlia, el carrer d’Enric Prat de la Riba i la plaça de l’Ajuntament, on s’espera que arribi a les 19.30 h. Després, se celebrarà un espectacle i s’entregarà la clau de la ciutat a Melcior, Gaspar i Baltasar. 


Badalona

Els actes institucionals de la cavalcada (recepció de l’alcalde i altres) han quedat suspesos com a senyal de duel per l’incendi en què han mort tres persones. Aquest era el recorregut previst, que en principi es manté.

16.30 hores: Els Reis arribaran al Pont del Petroli a bord del vaixell ‘Ciutat de Badalona’; allà recorreran la passarel·la de 250 metres. 18.00 h: sortida de la cavalcada des de l’avinguda de Pius XII, a l’altura de la rambla de la Solidaritat. Passaran pels carrers Marquès de Sant Mori a les 18.15 h; Juan Valera a les 18.45 h; Alfons XIII a les 19 h; Francesc Macià a les 19.15 h; Creu a les 19.30 h; Francesc Layret (plaça de la Vila a les 19.45 h); Prim a les 20 h i culminarà al final d’aquest carrer i al començament del passeig de la Rambla a les 20.15 h. Els detalls es poden consultar en la pàgina oficial de la cavalcada. 

Santa Coloma de Gramenet

15.30 hores: Es recolliran les cartes als Reis al camp d’atletisme Antoni Amorós (avinguda de Pallaresa s/n). A les 16.00 h arribaran els Reis Mags al mateix camp d’atletisme. La cavalcada partirà des de l’avinguda de Puig Castellar-Edificis Cúbics a les 18 h i passarà pels carrers Aragó, Balears, Santiago Rusiñol, av. d’Anselm de Riu, Francesc Macià, Santa Coloma i Banús fins a arribar al carrer Irlanda. Posteriorment, partirà cap a la rambla del Fons, passant per l’av. d’Itàlia, l’av. de Mònaco, el carrer Sicilia, per culminar a l’av. Generalitat i, finalment, a la plaça de la Vila a les 21 h, com és habitual.


Mataró

17:30 hores: sortida de la plaça de Puerto Rico fins a plaça Espanya passant per la ronda Alfons X el Savi. Després, la cavalcada passarà pel Camí de la Geganta, la plaça de Granollers (18.30 h), la ronda O’Donnell, la plaça Serra i Xifra, el Camí del Mig, el carrer de Miquel Biada, la ronda de Francesc Macià, el Camí Ral (19.15 h), la Rambla, la plaça de Santa Anna i la Riera fins a l’ajuntament, on els Reis Mags faran els seus discursos a les 19.45 h aproximadament. A continuació, sortiran per la plaça de l’Ajuntament i saludaran els més petits, i culminaran la tarda explicant-los un conte abans d’anar a dormir. 


Cornellà

18 hores: Espectacle d’arribada dels Reis Mags al parc del Canal de la Infanta. A les 18.40 h la cavalcada començarà al carrer Maria Aurèlia Capmany. Cada cinc minuts des d’aleshores passarà per les següents ubicacions: carrer de Mercè Rodoreda, carretera de Sant Joan i carrer de Rubió i Ors. A les 19.10 h les carrosses arribaran a la biblioteca Marta Mata, passaran per Rubió i Ors-carretera de l’Hospitalet i seguiran per l’esmentada carretera fins a l’avinguda del parc de Can Mercader, al qual està prevista l’arribada a les 19.45 h. Des d’allà, i passant pel carrer de Pau Riera i avinguda de Salvador Allende, la comitiva arribarà a les 20 h a l’ajuntament, on, a la plaça de l’Esglèsia, els Reis faran els seus parlaments, que duraran, previsiblement, uns 45 minuts. A l’acabar, Ses Majestats agafaran la carretera d’Esplugues i seguiran per l’avinguda del Parc i la plaça de Catalunya fins a arribar a les 22 h al final, al carrer d’Ignasi Iglesias.


Rubí

18 hores: arribada dels Reis a L’Escardívol. Al voltant de les 18.30 h està previst que s’iniciï la cavalcada, que mantindrà el mateix recorregut que l’any passat. Les carrosses partiran del carrer Joaquim Blume i seguiran pels carrers Cadmo, Prat de la Riba i Rafael de Casanova, el passeig Francesc Macià, l’avinguda de Barcelona, la rambleta Joan Miró, el passeig de les Torres, l’avinguda de Can Cabanyes, el passeig del Ferrocarril, els carrers Monturiol, Mare de Déu de Fàtima i Tres d’Abril, la carretera de Sant Cugat, els carrers Joan Maragall, Bartrina, Lluís Ribas i Cervantes, i novament l’avinguda de Barcelona, el passeig Francesc Macià i el carrer Montserrat, fins a arribar a la plaça del Doctor Guardiet. En aquest últim punt, cap a les 21 h, els Reis realitzaran la tradicional adoració i s’acomiadaran dels rubinencs. Des de les 19.30 h l’espera en el punt final del recorregut estarà amenitzada per la companyia De Parranda, que oferirà el seu espectacle 'Queviures ennadalats'. Finalment, els Reis s’acomiadaran dels més petits a les 21 h a la plaça del Doctor Guardiet. 


Viladecans

18:30 hores: El Sereno Isidre espera els Reis davant de l’Atrium de Viladecans per donar-los la clau màgica de les cases de la ciutat. Es posen en marxa pujant per l’avinguda Josep Tarradellas per arribar fins al carrer Àngel Arañó. Ses Majestats seguiran l’itinerari per la rambla Modolell i baixaran fins a la plaça de la Vila per prendre el carrer Jaume Abril. 20 h: tornen a Atrium Viladecans amb tota la comitiva i la Mamuteta, personatge que s’incorpora aquest any a la cavalcada per recollir els xumets dels més petits. Cada rei tindrà una temàtica: Melcior, l’astronomia; Gaspar, el món de les joguines, i Baltasar, el món oriental.


Sabadell

17:30 hores: els Reis Mags sortiran aquest any –de sud a nord– de la plaça de la Creu de Barberà –no de la ronda Pau Vila, com anys anteriors, per tal de potenciar la rebuda de Ses Majestats al municipi–, on rebran la clau màgica de la ciutat de mans de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Posteriorment, el recorregut sí que serà el clàssic: començarà a l’eix central de la ciutat, a l’avinguda de Barberà, passaran per Can Deu, per la Rambla, pel passeig de la plaça Major, passeig Manresa i Via Massagué, i continuaran per Onze de Setembre, carretera de Prats i girarà cap a Francesc Layret i, posteriorment, cap a l’av. de la Concòrdia i l’av. Matadepera fins al carrer de les Palmeres, on es preveu que la cavalcada acabi cap a les 21 h.


Terrassa

Notícies relacionades

16 hores: Comença la festa de benvinguda als Reis d’Orient al districte 2 amb el Patge Xiu-Xiu i l’actuació de Miqui Giménez i diferents tallers infantils a càrrec de les entitats i associacions del districte. 16:45 h: Arribada de Ses Majestats al camp municipal de futbol del San Cristóbal. 18 h: sortida des de la plaça Doctor Cadevall. El recorregut es realitzarà pel carrer del Forn, carrer de la Unió, carrer Iscle Soler, rambla d’Ègara, passeig 22 de Juliol, carrer del Nord, carrer de la Societat, plaça de la Creu Gran, carrer de Sant Antoni, plaça del Doctor Robert, passeig Comte d’Ègara i carrer de la Font Vella. La cavalcada finalitzarà a la plaça Vella cap a les 19.45 h, on ses Majestats baixaran de les seves carrosses i es dirigiran a peu acompanyats de l’alcalde i les autoritats pel carrer Cremat fins al Raval de Montserrat.


Esplugues

18 hores: benvinguda als Reis Mags a la plaça Catalunya per part del Fanguet i entrega de la clau màgica "que obre totes les cases de la ciutat" de mans de l’alcaldessa, Pilar Díaz. 18.30 h: sortida en direcció a l’avinguda Isidre Martí, per continuar pel carrer Angel Guimerà, carrer Nou, Laureà Mirò, el Pont d’Esplugues, Josep Anselm Clavè, la plaça Sant Lluís Gonzaga, el carrer la Pau, Lleialtat, Maria Aurèlia Capmany, Jocs Florals i Molí. 20.30 h: finalitza la cavalcada a la rambla Verge de la Mercè.  

Temes:

Els Reis Mags