Hisenda autoritza la venda d'una finca per pagar el metro a la Zona Franca

metro sendra

metro sendra

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d'Hisenda ha autoritzat la Generalitat a vendre a l'Ajuntament de Barcelona per vuit milions d'euros una finca situada al carrer Costa Cuxart, 14-22 de Barcelona per finançar la posada en marxa de dues estacions de la línia de metro L-10 Sud.

Segons publica avui el Butlletí Oficial de l'Estat, Hisenda dona llum verda a l'"alienació directa" d'aquesta finca per aquest preu per destinar-la a finançar aquestes actuacions en aquesta línia de metro.

El 27 de desembre de l'any passat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el llavors vicepresident del Govern Oriol Junqueras van arribar a un acord pel qual Barcelona adquiriria patrimoni a la Generalitat per valor de 40 milions a canvi que el Govern destinés aquests fons a posar en marxa dues estacions de metro de la L-10 Sud, que en realitat és un ramal de la L-9.

Es tracta de les dues primeres estacions d'aquesta línia, anomenades Foneria Foc Cisell i situades al passeig de la Zona Franca de Barcelona.

En la resolució publicada avui al BOE, Hisenda també autoritza a redimir anticipadament el cens emfitèutic que grava aquesta finca per un import màxim de 4,75 milions d'euros.

Una altra autorització

Notícies relacionades

També avui Hisenda autoritza la Generalitat a la venda directa de l'antic Hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols per 1,86 milions d'euros, al quedar deserta la subhasta que es va fer.

Aquesta és una de les propietats que van quedar en mans de la Generalitat com a fruit de l'herència dels germans Joan i Francesc Anllò de Sant Feliu de Guíxols, que van morir sense deixar hereus.