MOBILITAT

Barcelona activa 7,2 quilòmetres de carril bici

L'ajuntament acaba de posar en marxa cinc nous carrils, entre els quals destaquen els dos eixos de Claret-Indústria-Biscaia

vvargas41426527 barcelona 28 12 2017 nuevos carriles para bicicleta en la fo171229141750

vvargas41426527 barcelona 28 12 2017 nuevos carriles para bicicleta en la fo171229141750 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en funcionament aquestes festes nadalenques cinc nous carrils bici, d’un total de 7,2 quilòmetres. Així ho va anunciar ahir la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Mercedes Vidal, que va destacar la creació de dos eixos unidireccionals en carrers d’alta demanda –Sant Antoni Maria Claret, Indústria i Biscaia–, a través dels quals s’unirà Travessera de Gràcia i l’avinguda de la Meridiana. 

També es posa en marxa un carril bici a la Gran Via entre Aribau i Vilamarí, a l’Eixample; entre el carrer de Josep Carner i el Portal de la Pau, a Ciutat Vella; a Ganduxer, a Sarrià-Sant Gervasi, i a Garcilaso i Olesa, a Sant Andreu. En total,  s’han invertit més de set milions en l’habilitació d’aquests carrils: 

3Carrer de Josep Carner amb Portal de la Pau (Ciutat Vella): 0,45 km de carril bici bidireccional pel centre de la calçada. Transcorre entre el final del Paral·lel i la Rambla i afegeix una nova via ciclista al front marítim, donant continuïtat d’aquesta manera al passeig de Colom.

3Gran Via de les Corts Catalanes: calçades mar-muntanya entre Aribau i Vilamarí (Eixample): 1,32 km de carril bici unidireccional situat a l’esquerra de les calçades mar i muntanya de la Gran Via, en el sentit de circulació.

3Carrer de Ganduxer (fase 1) (Sarrià-Sant Gervasi): 1,82 km de via unidireccional, ja en funcionament. Un eix vertical que connecta laDiagonal amb el passeig de la Bonanova en un itinerari de pujada mar-muntanya.

 

3Carrers de Sant Antoni Maria Claret-Indústria-Biscaia (Eixample-Sant Martí-Sant Andreu): 2,93 km. Dos eixos unidireccionals en el sentit de circulació dels vehicles, ja en funcionament. Aquests dos carrils bici, desdoblats, connecten el carril de la Travessera de Gràcia, a l’altura de l’Hospital de Sant Pau, amb l’avinguda de la Meridiana.

Notícies relacionades

3Carrers de Garcilaso-Olesa (Sant Andreu): 0,71 km. Via bidireccional que dona continuïtat al carril bici que hi havia al carrer de Garcilaso i connecta amb el costat baix de la Meridiana i amb la plaça de Maragall.

Altres obres 

Mentrestant, continua l’execució de les obres d’adequació i millora dels trams de carril bici del carrer de Sardenya amb el de Ramon Trias Fargas; el de l’avinguda de Vallcarca  amb Esteve Terrades (en la fase 1 a Vallcarca); el de Gran Capità amb Carreras; a l’avinguda de la Diagonal, que enllaça amb Esplugues de Llobregat; al carrer de Taulat (amb treballs en marxa al carrer de Lepant); el carril dels carrers de Jonquera-Bilbao-Navas de Tolosa; l’avinguda de la Reina Maria Cristina, i el del carrer de Pau Casals amb Bori Fontestà.