TRANSPORT PÚBLIC

Collboni reclama a Colau que congeli les tarifes de bus i metro

El líder del PSC adverteix que si s'apuja la T-10 no recolzarà els pressupostos municipals del 2018

 

  / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PSC potser perdonarà. Però en cap cas oblidarà que Barcelona en Comú els fes fora del govern de Barcelona. I segons com es miri, ni una cosa ni l'altra. El president del grup municipal socialista, Jaume Collboni, ha rebutjat aquest dimarts que la T-10, el títol de transport usat pel 70% de la població, pugi per sobre dels 10 euros (ara costa 9,95 euros). La seva posició té la seva lògica: va ser ell qui va aconseguir, amb un pacte amb CiU el desembre del 2014, en l'ocàs del mandat de Xavier Trias, rebaixar el preu de la targeta. I així s'ha mantingut. Ara no vol que ningú embruti aquell llegat. 

Notícies relacionades

Collboni ha defensat mantenir la congelació dels preus del transport públic a l'Àrea Metropolitana de Barcelona gràcies a l'increment de les aportacions de l'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i la Generalitat. L'assumpte s'ha convertit en una autèntica línia vermella, ja que si Ada Colau no accepta deixar el metro i el bus com estan, ha avançat que no secundarà els pressupostos del 2018. Els comptes de l'any que ve seran el tema principal del ple municipal de divendres, en què es reclamarà a l'Estat que compleixi amb els diners promesos per finançar l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Cada any, per aquestes dates, es fan públiques les tarifes que s'apliquen a partir de l'1 de gener. Abans que s'acabi el mes de desembre, no obstant, han d'estar publicades al DOGC. Collboni ha explicat que veu difícil que l'aportació del Govern central al transport públic augmenti "perquè això s'ha de negociar i des de fa mesos no hi ha hagut diàleg". El regidor socialista també ha revelat que la T-10 sempre va ser un punt de discòrdia amb la bancada dels comuns, més partidària de promocionar altres títols de transport, com la T-Mes.