LLUITA CONTRA EL GIHADISME

Barcelona instal·la bol·lards a la Rambla

Les barreres físiques en forma d'enormes jardineres estan col·locades fa setmanes a la Catedral

La Junta de Seguretat Local va decidir fa un mes prendre mesures per protegir les zones més concorregudes

zentauroepp41297805 bolardos rambles bertran171213090841

zentauroepp41297805 bolardos rambles bertran171213090841

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ l’Ajuntament de Barcelona ja ha col·locat els primers bol·lards a l’inici de la Rambla, a pocs metres de la font de Canaletes. La instal·lació de les barreres físiques, que impedeixen el trànsit i serveixen com a mesura dissuasòria per a atemptats terroristes, va començar fa poc menys d’un mes arran de la decisió de la Junta de Seguretat Local de recórrer a aquestes defenses. Les noves mesures van ser un element de confrontació el Nadal de l’any passat, quan el Cos Nacional de Policia es va mostrar a favor de posar-les i els Mossos d’Esquadra no.

Fonts municipals van explicar que els treballs de col·locació a la Rambla s’han fet aquests dies però que, precisament per motius de seguretat, no s’avisa prèviament. Tampoc s’informa dels futurs emplaçaments, encara que les zones més concorregudes on ara per exemple hi ha furgonetes dels Mossos i la Guàrdia Urbana bloquejant el pas són les que tenen més possibilitats de comptar amb bol·lards, grans jardineres o mobiliari urbà. És el cas del Portal de l’Àngel.

Notícies relacionades

L’aparició de pilones de ferro a la capçalera de la Rambla es produeix setmanes després que, aprofitant el muntatge de la Fira de Santa Llúcia, s’ubiquessin jardineres de grans dimensions en el sector de la catedral. Aquests obstacles pesants, que es poden veure a la plaça Nova i a la confluència entre la Via Laietana i la plaça de la Catedral, impedirien que un vehicle envaís la calçada i atropellés vianants, com va passar el 17 d’agost a la Rambla.

Un altre dels llocs on ja s’han pogut observar les mesures de protecció és al voltant de la Sagrada Família, un dels objectius del comando que va atemptar a Barcelona. Les mateixes fonts municipals van recordar que ja s’ha convertit en zona de vianants part del carrer de Sardenya i se seguirà amb aquesta pacificació de la circulació a Marina i Provença.