Anar al contingut

REACCIONS VEÏNALS

La FAVB carrega contra el pacte de les terrasses

Creuen que Colau ha fet "un tallar i enganxar" amb el document de demandes del Gremi de Restauració

Patricia Castán

La FAVB carrega contra el pacte de les terrasses

DANNY CAMINAL

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) està indignada amb el pacte entre Colau i el Gremi de Restauració que posa fi a l'anomenada guerra de les terrasses. Consideren que l'ajuntament ha fet «un tallar i enganxar» amb les propostes aportades pel Gremi de Restauració, i ha donat via lliure a totes les seves demandes. Creuen que amb l'acord per a la modificació de la normativa «es consolida via ordenança l'explotació privada de l'espai públic com a dret adquirit».

Segons Joan Balañach, vicepresident segon de l'entitat, la «flexibilitat» introduïda serà com un «xiclet» per donar cabuda a més taules i a "màxims", en «detriment» de les persones amb problemes de mobilitat. També s'obre la veda en zones singulars que ara tenien limitacions, entre elles hi ha casos polèmics com Blai, l'entorn de la Sagrada Família o la rambla del Poblenou, on els operadors van ser molt bel·ligerants amb la seva regulació.

La federació també renega de les noves zones d'excel·lència, que «generaran més elitisme» perquè només les podran assumir els grans operadors, diu Balañach.

0 Comentaris
cargando