operació rebost

Intervinguts 171 quilos d'aliments en mal estat en 13 establiments de Barcelona

La Guàrdia Urbana ha tancat quatre locals per falta d'higiene i un per falta d'aigua

rebost 2

rebost 2

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Urbana ha intervingut 171,1 quilos d'aliments en mal estat en 13 establiments de Barcelona en el marc de l'operació Rebost en 49 locals, amb l'objectiu de garantir que compleixen les garanties higienicosanitàries.

Segons ha informat aquest dimarts en un comunicat, en l'operació hi ha col·laborat l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), i s'han inspeccionat restaurantscarnisseries i comerços d'alimentació en funció de les queixes rebudes a cada districte i observacions dels mateixos agents. Entre les deficiències detectades hi ha el mal estat de conservació dels aliments, la ruptura de la cadena del fred, productes envasats sense les condicions sanitàries adequades, o productes caducats. 

Agents de la Guàrdia Urbana inspeccionen establiments de Barcelona / GUÀRDIA URBANA

Notícies relacionades

En quatre establiments s'ha dictat el cessament temporal de l'activitat per causes d'higiene i en un per falta d'aigua, i els locals només podran tornar a obrir si reparen les deficiències de conservació detectades. A més, a conseqüència d'aquestes 49 inspeccions, els agents han imposat un total de 155 denúncies per altres infraccions administratives.

Foto de l'estat d'un establiment de Barcelona / G / uàrdia Urbana

Durant el 2016, dins de la seva activitat ordinària, l'ASPB va inspeccionar 828 establiments minoristes alimentaris, amb un total de 1.392 actuacions, i també va completar 2.839 inspeccions en establiments de restauració de Barcelona. El resultat de les inspeccions va ser que més del 90% d'operadors presenten un alt compliment de la normativa vigent.