informe policial

La pistola de la Rosa es perfila com l'arma del crim dels urbans

Al carregador reglamentari de la detinguda per l'assassinat del seu nòvio hi falta una bala

La dona va prometre a la víctima que tindrien un fill junts en una dedicatòria de Sant Jordi deu dies abans de l'homicidi

zentauroepp41072255 asesinato guardia urbana171125001342

zentauroepp41072255 asesinato guardia urbana171125001342

4
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Guillem Sànchez / Barcelona

Falta una bala a la pistola de la Rosa, l’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona en presó preventiva per l’assassinat del seu nòvio Pedro, un delicte que va cometre presumptament amb el seu amant Alberto –els dos homes també són policies municipals– la nit de l’1 al 2 de maig d’aquest any. Aquesta bala extraviada podria ser la que va matar la víctima de l’anomenat crim dels urbans.

Els investigadors van informar la jutge de Vilanova i la Geltrú a finals de juny, després de rebre les armes reglamentàries dels tres policies, que en un dels dos carregadors de la pistola propietat de la Rosa hi havia només 14 cartutxos. La Guàrdia Urbana dota cada agent d’una arma semiautomàtica Walther P99AS i de dos carregadors amb 15 projectils cadascun, marca Fiocchi EMB. El carregador de l’Alberto i també el del Pedro –la víctima– estaven complets. Però el de la dona no.

Acte seguit, la jutge va ordenar a la policia científica que realitzés un estudi de balística per comprovar quan es van usar per última vegada les pistoles. El document, inclòs en el sumari a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, ha trobat també restes de pólvora a la pistola de la Rosa. No obstant, conclou que no és possible concretar amb exactitud quan es va utilitzar per última vegada.

Una bala extraviada 

Fonts policials consultades per aquest diari subratllen que ara la Rosa haurà d’aclarir degudament on és la bala que falta perquè el cos municipal porta un control d’aquest armament. La troballa és rellevant perquè guanya punts una sospita que va aparèixer durant la inspecció ocular que es va portar a terme a l’interior del cotxe del difunt. Concretament l’indici 2 recollit a l’acta que van aixecar els Mossos d’Esquadra: «Un fragment de metall fos de forma irregular de 6 mm de llarg localitzat al maleter».

El Pedro va ser assassinat i el seu cadàver, introduït al maleter del seu Golf. La Rosa i l’Alberto presumptament el van conduir l’endemà fins a una zona boscosa de Castellet i la Gornal (Alt Penedès) i allà van calar foc al vehicle. El cadàver va ser identificat per una pròtesi que portava a la columna. L’autòpsia va apuntar que la causa més probable de la mort hauria estat un «estrangulament manual». No obstant, l’aparició d’aquesta taca de metall fos –possiblement una bala fosa per les flames– va donar ales a la hipòtesi que hagués sigut assassinat d’un tret.

El fet que ara falti un cartutx al carregador de la Rosa reforça aquesta possibilitat. Ella ha canviat tres vegades de versió i, en última instància, ha acabat acusant l’Alberto de ser l’autor material de la mort del seu nòvio. L’última versió d’aquest, per contra, manté que quan va arribar a la residència de la Rosa, al carrer de Llorers de Vilanova i la Geltrú, el Pedro ja era mort i ell només va participar per fer desaparèixer el seu cadàver.

Document

Dedicatòria de Rosa a Pedro

Dedicatòria de Rosa a Pedro

Pla criminal en marxa

Després de l’homicidi, la Rosa i l’Alberto també van tractar conjuntament d’implicar-hi un exnòvio d’ella –i pare de les seves filles– en aquest crim. Ho van fer desplaçant-se amb el telèfon del Pedro fins a la urbanització de la Bisbal del Penedès on resideix l’exnòvio i activant allà el mòbil de la víctima, perquè els investigadors creguessin que l’home va ser atacat a prop d’aquesta residència. En els dies posteriors, ella es va encarregar d’airejar la mala relació que hi havia entre el Pedro i el seu exnòvio, segons manté la Fiscalia. La Rosa i l’Alberto es van deixar veure junts en alguna celebració amb companys de la Unitat de Suport Diurn (USD). Tots dos mantenen una tempestuosa relació sexual des que van coincidir en aquesta unitat fa anys. De fet, es van veure també immersos en la mort d’un manter –una història revelada per aquest diari– que es va produir en estranyes circumstàncies a Montjuïc.

Pensaven tenir un fill

En el sumari consten dos documents (els llibres que el difunt Pedro i la Rosa es van regalar en l’última diada de Sant Jordi). La Rosa li va regalar El bazar de los malos sueños i el Pedro un exemplar de 50 sombras liberadas, l’última entrega de la trilogia eròtica, on es pot veure unes manilles a la portada.

Notícies relacionades

Inclouen extenses dedicatòries escrites 10 dies abans del crim. La Rosa es mostra enamorada i molt compromesa amb el Pedro. «T’ho dic moltes vegades i t’ho repeteixo, t’estimo com mai he estimat ningú, t’he triat i vaig fer bé la meva elecció, vaig escollir una vida al teu costat (...) Pd. No oblidis que tenim pendent també esborrar-nos els tatoos i fer-nos el nostre, perquè al morir i renéixer sapiguem buscar-nos». 

El Pedro li respon que han passat moments complicats però que es mostra molt il·lusionat pel missatge que acaba de dedicar-li. A la dedicatòria li respon: "Només espero que mai se t'oblidi el que m'has posat i que jo no t'ho hagi de recordar mai, ja que són paraules que han de sortir del cor".