TRES ALCALDES I UNA CAUSA

Colau, Trias i Hereu fan pinya per captar l'Agència del Medicament

Defensen la idoneïtat de Barcelona per sobre del conflicte polític, a tres dies de l'elecció de la seu

fcasals40979365 colau171117170930

fcasals40979365 colau171117170930 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Els tres alcaldes que han comandat Barcelona en els últims 11 anys, Jordi Hereu (PSC), Xavier Trias (Convergència i Unió), i Ada Colau (Barcelona en Comú), van fer ahir front comú en defensa de la candidatura de la ciutat com a seu de l’Agència Europea del Medicament. Per sobre de les seves diferències ideològiques i de la complexa conjuntura política, tots van defensar la idoneïtat de la capital catalana a tres dies de l’elecció, dilluns que ve, de la ciutat guanyadora entre un total de 19 candidates.

Fins i tot van coincidir a reconèixer que una de les protagonistes més entregades a la causa en la promoció de Barcelona com a seu continental d’aquesta institució ha sigut la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat. Una carrera contra rellotge en la qual també havia tingut una participació molt activa el regidor socialista Jaume Collboni, com li va reconèixer Colau, malgrat la seva ruptura en el govern local.

Trias va recordar que en els seus temps de conseller de Sanitat, Barcelona també va acariciar el triomf, però finalment va perdre perquè «la decisió final és política». L’actual imatge d’inestabilitat de Catalunya ha jugat en contra de la seva candidatura, encara que els tres alcaldes van dir que encara tenien esperances.

Colau va llegir un manifest titulat Barcelona més que mai, on es destaca que la ciutat està «a punt i més preparada que mai» per acollir l’agència, i que la seva proposta inclou un edifici emblemàtic (la torre Agbar) per albergar-la. Una voluntat que es vol compartir amb «els caps d’Estat i de Govern».

En la crida final, el document destaca que cal que els dirigents europeus «demostrin el seu lideratge escollint la ciutat més preparada, (...) amb la millor qualitat de vida per als seus treballadors i visitants, les millors connexions i el millor ecosistema d’investigació».

El text també alaba la col·laboració publicoprivada en la candidatura de la capital catalana i assegura que el projecte «ens farà més forts a tots», és a dir, la ciutat de «Barcelona, Catalunya, Espanya i Europa».

Notícies relacionades

Trias va apel·lar al president Mariano Rajoy per «fer que això passi». «Seria un gest de distensió», va assegurar l’exalcalde.