EFECTES DE LA CONVULSIÓ POLÍTICA

Alerta per la caiguda de les reserves hoteleres a Barcelona

L'ocupació va baixar el 7% a l'octubre, i la facturació, el 13%

La demanda per al Cap d'Any està un 40% per sota de la de l'any passat

zentauroepp38699864 comercio tiendas turistas turismo171113204747

zentauroepp38699864 comercio tiendas turistas turismo171113204747 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

L'ocupació dels hotels de Barcelona va caure set punts al mes d'octubre, i la facturació el 13%, encara que en alguns casos va arribar al 40%, a causa, bàsicament, de la situació política que travessa Catalunya, segons ha explicat avui el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos.

Encara més greus són les previsions: les reserves de cara a Cap d'Any són actualment un 40% més baixes que les que hi havia fa un any. El sector tem que la caiguda de l'octubre només sigui l'inici d'una davallada més accentuada i per això reclama solucions al govern municipal d'Ada Colau.

En una trobada amb la premsa, Clos ha dit que li han arribat a preguntar si Espanya està en guerra civil i que alguns prescriptors ja no compten amb Barcelona quan es tracta d'organitzar congressos.

Segons Clos, Barcelona ha viscut uns mesos "molt convulsos" començant per la vaga de control de seguretat de l'aeroport de Barcelona, problemes de vandalisme turístic, l'atemptat del 17 d'agost i la situació política de Catalunya.

Notícies relacionades

Per Clos, l'atemptat de Barcelona va afectar el turisme menys del que esperava, però la cosa va empitjorar quan es van començar a veure les càrregues policials, que una part dels polítics catalans parlen des de Brussel·les, altres són a la presó i el problema és que des dels mitjans estrangers "s'exagera moltíssim" i s'està parlant molt del tema de manera "molt repetitiva".

El Gremi d'Hotels pretén que la gent de fora vegi que a Barcelona "no hi ha cap epidèmia", sinó que tenim un procés polític i social complicat, i ha demanat a les administracions que doblin la inversió que dediquen a promoció turística, a la vegada que ha firmat un acord amb altres operadors turístics per mostrar la ciutat a organitzadors de congressos.