Protocols renovats

Barcelona Activa només gestionarà ofertes de treball amb salaris de més de 1.000 euros

Els nous criteris també fixen que la durada de l'ocupació sigui de sis mesos com a mínim

1
Es llegeix en minuts

Disminuir la temporalitat i garantir una feina digna. Són dues premisses que incorpora el nou protocol de Barcelona Activa a l'hora de gestionar llocs de treball. Així, aquests hauran de tenir una durada mínima de sis mesos i una retribució salarial d'almenys 13.000 euros anuals, 1.000 al mes.

 "Avancem cap a un segell de qualitat de la ciutat. Totes les empreses que vulguin operar a Barcelona són benvingudes si respecten unes condicions laborals mínimes, d'estabilitat laboral, de salaris", ha explicat el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, que ha recordat que l'Ajuntament de Barcelona i l'àrea metropolitana treballen amb l'objectiu d'establir un salari mínim perquè "ningú guanyi menys de mil euros, una situació inacceptable".

Garanties

Entre altres condicions que Barcelona Activa ha definit per garantir la qualitat de les ofertes de treball que gestionarà hi ha també que no acceptaran vacants que vulnerin els drets civils, és a dir, que incloguin aspectes de discriminació per raó d'edat, sexe, orientació sexual, identitat de gènere...  Així mateix, es tindrà en compte que els contractes que s'ofereixen siguin indefinits, de pràctiques, de formació i aprenentatge o temporals. En aquest últim cas haurà de ser d'almenys mig any.

En el nou protocol de Barcelona Activa també s'estableix que l'agència municipal sols gestionarà processos directament amb les empreses finalistes, que estiguin vinculats a vacants reals a la ciutat o l'àrea metropolitana i, preferentment, derivarà candidats donats d'alta en la borsa d'usuaris dels serveis d'empleo municipals.

Notícies relacionades

Barcelona Activa, que depèn de l'ajuntament de la ciutat, cuenta amb un equip de prospecció empresarial que detecta vacants de feina i gestiona també processos d'intermediació a mida. L'organisme ofereix suport per identificar vacants, reclutar personal i preseleccionar i enviar candidatures que s'ajustin als perfils professionals buscats.

Durant el 2016, més de mil persones es van incorporar al mercat laboral a través d'aquests processos d'intermediacions. Aquesta xifra va representar un increment de 300 insercions laborals respecte de l'any anterior.

Temes:

Ocupació Atur