DEGRADACIÓ SOCIAL

Arrestat l'autor de la mort d'un algerià al Pou de la Figuera

Els Mossos han detingut dos joves de 18 i 19 anys per un crim que ha tensionat el barri de Santa Caterina

La víctima, que tenia 27 anys, va ser apunyalada quan va mediar en la discussió entre dos 'nens de la cola', segons l'entorn de la víctima

icoy39994108 apualamiento pou figuera170907193119

icoy39994108 apualamiento pou figuera170907193119

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Barcelona

El jove que va apunyalar mortalment un home algerià de 27 anys a la plaça del Pou de la Figuera, al barri de Santa Caterina de Barcelona, es va entregar dissabte passat a la nit a la policia local de Mataró (Maresme). Els Mossos d’Esquadra, després de comprovar la seva identitat, van procedir a arrestar-lo. És un noi de 18 anys que té nacionalitat marroquina.

Es tracta de la segona persona arrestada per aquest homicidi, que va disparar la tensió al barri. Els veïns lamenten aquests episodis de violència a la zona que, segons diuen, estan augmentant.

La mort de l’algerià va tenir lloc dimecres passat durant un enfrontament entre dos marroquins. Segons va relatar a aquest diari l’entorn de la víctima, l’home va intervenir per intentar mediar en la discussió entre dos nois –que segons les mateixes fonts serien consumidors de cola– i es va acabar emportant la pitjor part. Durant la baralla també van resultar ferits lleument dos joves marroquins més. L’apunyalat va ser evacuat en ambulància i va ingressar en estat crític a l’hospital, on va morir dues hores més tard.

ADDICTES A LA PEGA / La notícia de la seva mort va desesperar la comunitat algeriana que freqüenta aquest espai. La plaça del Pou de la Figuera, coneguda antigament com el Forat de la Vergonya degut al seu estat de degradació, va ser reformada i reajardinada el 2008 amb l’objectiu de canviar la seva situació, però durant els últims temps ha sigut un punt de trobada per a menors addictes a la pega.

El fenomen dels nens de la cola, menors d’edat que arriben a Barcelona des del Marroc sense família i pel seu propi peu –la majoria estan sota tutela de la Generalitat– i s’acaben enganxant a la inhalació dels vapors tòxics de la pega, amb efectes devastadors per al cervell, va aflorar novament l’any passat a Barcelona quan ja es creia erradicat.

Notícies relacionades

Oficialment, els Mossos ni confirmen ni desmenteixen que els dos detinguts siguin addictes a la cola. Altres fonts consultades per aquest diari, no obstant, sí que afirmen que el presumpte autor arrestat aquest dissabte a Mataró és un noi que ha estat sota tutela de la Generalitat fins que va complir els 18, edat a partir de la qual han d’abandonar els centres de menors.

Dijous a la tarda, quan encara no havien passat ni 24 hores de l’apunyalament, un grup d’algerians pròxims a la víctima van envoltar i van apunyalar un amic dels dos marroquins que van participar en la baralla mortal. Aquest jove marroquí va rebre talls al cap i al pit. Va ser traslladat en ambulància a l’hospital, però les seves ferides no feien témer per la seva integritat.