ACTES D'HOMENATGE

Colau anuncia un memorial a les víctimes de l'atemptat a la Rambla

L'alcaldessa planteja donar la Medalla d'Or de la Ciutat a la Guàrdia Urbana, els Bombers de Barcelona i els serveis d'emergència

cmontanyes39727502 ramblas170823194736

cmontanyes39727502 ramblas170823194736 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat avui que s'aixecarà a la Rambla un memorial a les víctimes de l'atemptat i es proposarà al ple de l'Ajuntament atorgar la Medalla d'Or de la Ciutat al mèrit cívic a la Guàrdia Urbana, els Bombers de Barcelona i els serveis d'emergència.

Colau ha explicat que, després de l'atemptat de dijous passat a Barcelona en què van morir atropellades 13 persones i van resultar ferides unes 130, "una de les coses que haurem de fer és que a la Rambla hi hagi un memorial per a aquesta tragèdia tan horrible", i això resulta "evident per a tothom".

Milers de ciutadans i turistes ja han creat improvisats memorials a la Rambla amb ofrenes de flors, espelmes i escrits de guix a terra.

Notícies relacionades

A més, Colau ha felicitat tots els cossos de seguretat i serveis d'emergències que van atendre les víctimes de l'atemptat: "Ja estem treballant en un gran acte de ciutat per reconèixer tots els cossos", ha assenyalat l'alcaldessa.

Però ha destacat especialment la Guàrdia Urbana, els Bombers de Barcelona i el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), i ha anunciat que en el pròxim ple de l'Ajuntament es proposarà que rebin la Medalla d'Or de la Ciutat al mèrit cívic.