Aquest diumenge

El metro allargarà l'horari per la Supercopa Barça-Madrid d'aquest diumenge

El suburbà funcionarà fins a les 01.00 hores per facilitar la tornada a casa

zentauroepp33393703 barcelona 02 04 2016 estacion de metro de les corts huelga d170810112737

zentauroepp33393703 barcelona 02 04 2016 estacion de metro de les corts huelga d170810112737

1
Es llegeix en minuts

El metro funcionarà aquest diumenge de manera excepcional fins a la 1.00 de la matinada per facilitar la tornada a casa dels milers d'aficionats que vagin a veure l'anada de la Supercopa entre el Barça i el Madrid, un partit al Camp Nou a partir de les 22.00 hores.

Com és habitual, el metro es reforçarà amb més personal a les estacions pròximes a l'estadi i amb més trens en circulació. Les línies i estacions de metro que donen accés al Camp Nou són Badal (línia 5), Collblanc (línia 5 i línia 9 Sud) i Palau Reial, Maria Cristina i Les Corts (línia 3).

L'ampliació de l'horari està emmarcada en l'acord firmat el setembre de l'any passat entre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i el FC Barcelona per prolongar el servei els dies que l'equip jugui tard. Segons aquest acord, el club n'assumeix els costos, estimats en uns 40.000 euros.

Les dates, segons va informar llavors el consistori, es fixen a petició del club i per consens de les dues parts a mesura que es coneguin els calendaris de les diferents competicions. Cada prolongació podrà ser d'una o dues hores, segons l'horari de finalització prevista de l'acte esportiu. 

El pacte

Notícies relacionades

El pacte entre el Barça i el consistori va ser tancat per la regidora de Mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Mercedes Vidal, i el vicepresident primer del Barça, Jordi Cardoner, el setembre passat amb l'objectiu que la xarxa de metro de la ciutat ofereixi servei més enllà de l'horari habitual de tancament -la mitjanit els dies laborables- quan es programin partits de futbol al Camp Nou que acabin més enllà d'aquella hora. L'acord preveu una contribució conjunta del Barça i TMB per prolongar l'horari de funcionament del suburbà.

Vidal va explicar un any enrere que la despesa que generen aquestes prolongacions, els citats 42.000 euros, els assumeix el club a través d'un acord comercial amb TMB que implica la venda de títols de transport turístics a través de les seves plataformes comercials.