Treva en un altre front

Els vigilants de les maletes ajornen la vaga al Prat a l'1 de setembre

Les cues a l'aeroport són menys intenses en l'inici d'una jornada decisiva

 

  / EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

1
Es llegeix en minuts

Els vigilants dels accessos a l'aeroport  vigilants dels accessosdel Prat, i que supervisen l'equipatge facturat, han decidit aquest dimecres ajornar a l'1 de setembre la vaga que havia de començar dimecres que ve, dia 16. Els treballadors de l'empresa Ilunion reclamen més personal en els períodes de més afluència de viatgers, i una compensació econòmica de fins a 350 euros.

La secció sindical d'Usoc d'Ilunion Seguridad a l'Aeroport de Barcelona-el Prat ha acordat amb l'empresa cobrar uns complements provisionals "a compte de les negociacions". Ho va anunciar aquest dimecres després de reunir-se amb l'empresa i la mediació de la Generalitat el representant d'aquest sindicat minoritari del comitè d'empresa, Francisco Moseguí, que va recalcar que s'ha de seguir negociant. Aquest sindicat demana un increment de 350 euros mensuals per a tots els treballadors de l'aeroport, a més d'altres mesures de caràcter organitzatiu.

Paral·lelament, l'aeroport viu un altre conflicte més intens que avui es pot desencallar. L'inici d'aquesta decisiva jornada coincideix amb cues menys intenses que les registrades anteriorment. Tant els treballadors d'Eulen com els auxiliars d'Aena que ajuden a organitzar les cues les situen en una hora, però els registres del gestor aeroportuari indiquen que el pic més elevat, al voltant de les sis del matí, ha sigut de poc més de mitja hora.

Esperes superiors a les fixades

Notícies relacionades

De totes maneres, es tracta d'un temps superior a l'estàndard de qualitat fixat en el plec de condicions del contracte que va guanyar Eulen, que segons fonts d'Aena estableix que els passatgers no haurien d'esperar més de 10 minuts per passar aquest primer filtre de seguretat.

A partir de les onze del matí, està previst que els prop de 350 treballadors d'Eulen al Prat es reuneixin en assemblea per decidir, entrada la tarda, si accepten la proposta del departament de Treball per desencallar el conflicte laboral que està originant tants inconvenients als viatgers.