A la T-1 i la T-2

Tornen les cues a l'aeroport del Prat

La situació a primera hora ha sigut calcada a la dels dies de vaga

1
Es llegeix en minuts

Els passatgers que han anat aquest matí a l'aeroport de Barcelona-el Prat entre les 5.00 i les 6.00 hores s'han trobat amb llargues cues, pròximes a l'hora, per passar els controls de seguretat, tant a la terminal T-1 com a la T-2.

D'aquesta manera, es repeteix un dia més el patró que s'està donant des de l'última setmana de juliol, quan van començar els episodis de cues pel conflicte laboral que manté Eulen, l'empresa encarregada dels controls de seguretat, amb els seus treballadors a l'aeròdrom barceloní.

Cal destacar que aquest dimecres, com ahir, no hi havia cap vaga programada, ja que l'última jornada amb aturades va ser la de dilluns i no n'hi hauria d'haver cap altra fins divendres.

No obstant, la situació a primera hora ha sigut calcada a la dels dies de vaga i també a la d'ahir, quan tampoc hi havia vaga oficial però es van registrar tres puntes de cues de gairebé una hora entre les 5.00 i les 5.30, entre les 9.30 i les 11.00, i al voltant de les 18.00 hores.

Votació

Notícies relacionades

El comitè de vaga d'Eulen sotmetrà demà dijous a votació de la plantilla la proposta que va fer la mediació de la Generalitat, que contempla un augment de fins a 200 euros per treballador i la incorporació d'un cinquè vigilant a cada filtre de seguretat.

L'empresa ja va acceptar ahir la proposta, que també inclou altres mesures de caràcter social, tot i estar "molt per sobre" del que l'empresa considera "admissible", tal com ha traslladat a Aena, el gestor aeroportuari.