EL DRAMA DE LA VIVENDA A BARCELONA

Nou desplegament policial per desnonar en menys de 24 hores

Després del desallotjament de dimarts a Entença, 151, els Mossos d'Esquadra n'han executat aquest matí un altre en un finca a Sants

Desallotjament al carrer de Sugranyes, aquest dimecres. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

En menys de 24 hores i en ple agost, Barcelona ha viscut dos desnonaments de famílies enmig d'un gran desplegament policial. Dimarts a la tarda a Entença, 151, davant de la Model, la policia va desallotjar quatre pisos d'una finca adquirida recentment per una empresa inversora sense ordre judicial. Aquest dimecres al matí, en un bloc de pisos al número 9 del carrer de Sugranyes, al districte de Sants-Montjuïc, la policia ha tornat a actuar i ha deixat imatges de nens amb les maletes al carrer, en aquest segon cas, amb ordre judicial.

L'Ajuntament de Barcelona ha enviat els serveis socials al desnonament de Sants -del qual sí que tenien constància, ja que aquest sí que seguia el protocol habitual- per oferir reallotjament d'emergència als afectats. De les nou unitats familiars ateses, un total de 31 persones, cinc han acceptat el reallotjament. Aquests cinc nuclis familiars estan compostos per 11 persones, set adults i quatre menors.