CONFLICTE ENQUISTAT

Rajoy assenyala la Generalitat catalana pel caos del Prat

El president subratlla que el de Barcelona és l'únic aeroport on hi ha vaga

undefined39590564 gra118 palma de mallorca  7 8 2017   el rey felipe vi y el p170807151531

undefined39590564 gra118 palma de mallorca 7 8 2017 el rey felipe vi y el p170807151531 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Palma de Mallorca

El president del Govern, Mariano Rajoy, considera que el caos de l'aeroport del Prat, a Barcelona,  és “una discussió entre una empresa privada i els seus treballadors” i ha fet una crida a no ser "mesquí" i no usar "aquest assumpte contra ningú per raons merament polítiques". Després de despatxar a Palma amb el rei Felip VI, Rajoy ha assenyalat la Generalitat catalana, perquè el de Barcelona és l'únic aeroport on hi ha vaga ara.

"La Generalitat té competències", ha assenyalat. "Els problemes competencials estan perfectament clars en la Constitució", ha recalcat.

Aquest mateix matí, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Vivenda, Julio Gómez-Pomar, ha insistit que és la Generalitat de Catalunya la que ha de mediar entre l'empresa Eulen i els treballadors en el conflicte al Prat.

En declaracions a la 'Cadena Cope', Gómez-Pomar ha reiterat que AENA no ha d'estar a la taula de negociació i ha fet una crida a la Generalitat perquè hi prengui part i mediï en la negociació com a autoritat laboral.

Tercera jornada

Notícies relacionades

La tercera jornada de vaga oficial dels treballadors dels filtres de seguretat de l'aeroport de Barcelona-el Prat ha registrat cues des d'abans de les sis del matí, coincidint amb un augment de passatgers.

Aquest dilluns s'ha convocat una nova reunió entre AENA, Eulen i els seus treballadors amb la mediació de la Generalitat per intentar trobar una sortida al conflicte.