trobada A LA CAPITAL CATALANA

Barcelona celebra aquest dissabte la desfilada de l'Orgull Gai

El Paral·lel s'omplirà a partir de les cinc de la tarda amb els colors, ritmes i reivindicacions del col·lectiu

La jornada començarà al migdia al Moll de la Fusta amb l'apoteòsic Holi Pride

jgblanco39209176 barcelona   barcelones     07 07 2017     barcelona   previa170707151602

jgblanco39209176 barcelona barcelones 07 07 2017 barcelona previa170707151602 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

A punt de complir una dècada, l’estiu que ve, el Pride Barcelona s’ha consolidat des de fa anys com una de les celebracions de l’orgull gai més populars d’Europa. Un esdeveniment multitudinari –cada any reuneix més de 250.000 persones– que viurà avui la seva jornada gran, amb la desfilada i la lectura del manifest final. La ciutat, que la setmana passada va recordar els 40 anys de la primera manifestació de l’Orgull a la ciutat i a Espanya, viu aquest cap de setmana la cara més festiva i internacional, ja que Barcelona és un dels destins favorits d’aquest col·lectiu a tot el món.

Les activitats del Pride –que va començar el 28 de juny– es concentren principalment en dos punts: el Moll de la Fusta i el Gaixample. El primer acull el Village, epicentre de la festa, on es programen activitats de tota mena, que van des d’una carrera en talons fins a la gala Miss Drag Queen. El Moll, per exemple, també és l’escenari de Pride Kids, amb jocs infantils i castells inflables per als més petits. Al Gaixample, per la seva part, se celebra la mostra de comerç Street Pride.

La jornada començarà amb el colorit Holi Festival, encara que el punt àlgid de la trobada començarà a partir de les quatre de la tarda, amb la concentració de carrosses a la plaça d’Espanya, on les actuacions musicals animaran el lloc fins a les cinc, quan començarà la manifestació, que avançarà pel Paral·lel. Cap a les 19.30 hores, l’animada marxa, que l’any passat va aplegar 25.000 persones, arribarà al Moll de la Fusta, on es llegirà el manifest.

DISCRIMINACIÓ A L’ESPORT 

Notícies relacionades

Encara que el Pride Barcelona destaca per l’atractiva part festiva, els colors, balls i perruques, hi ha també una part més social, amb missatge. Aquest any s’ha elegit la LGTBIfòbia en l’esport.

L’ajuntament fa dies que celebra l’Orgull. Va començar a la plaça Reial amb l’exposició Molt amor per fer, amb imatges dels 40 anys de lluita pels drets del col·lectiu (fins al 31 de juliol). El consistori ha creat a més la web Més de 40 anys d’orgull i alliberament.