CONFLICTE LABORAL

El Bicing farà vaga dues setmanes de juliol a partir del dia 12

El sindicat CGT recomana no utilitzar el servei durant les protestes

La mobilització coincidirà tres dilluns amb les aturades de metro convocades a la ciutat

1
Es llegeix en minuts
CARLOS MÁRQUEZ DANIEL / BARCELONA

El metro, el taxi, i ara, també, el Bicing. Els treballadors del servei de bicicleta pública de Barcelona estan convocats a una vaga a partir del 12 de juliol. Pararan quatre hores per torn i el comitè d'empresa recomana als usuaris no utilitzar el sistema durant les jornades reivindicatives "perquè no es pot garantir que hi hagi places a les estacions de certes zones ni que les bicis estiguin en bon estat". 

Segons un portaveu de la CGT, el sindicat amb més afiliats entre els representants dels empleats, la plantilla "fa 10 anys que treballa en condicions lamentables". "Cobren 13.000 euros bruts a l'any, han de carregar les bicis de 23 quilos a la furgoneta, sense rampa, per poder complir els temps de productivitat, i tenen dificultats per poder fer les seves necessitats fisiològiques durant la jornada laboral", resumeix un portaveu del sindicat.

PROTESTA A SANT JAUME

La vaga s'ha convocat del 12 al 31 de juliol excepte els dies 13, 18, 20, 25 i 27 de juliol, i afecta els aproximadament 150 treballadors del Bicing, entre mecànics, manteniment, repartiment de bicis, oficines i centre tècnic. Els dies 12 i 14, a més, es concentraran de 9 a 11 hores i de 17 a 19 hores a Sant Jaume per reivindicar els seus drets davant de l'ajuntament.

Notícies relacionades

Els treballadors del Bicing en culpen tant Clear Channel, l'empresa concessionària que va guanyar el concurs públic el 2007, com el govern municipal, tant aquest com el de Jordi Hereu i Xavier Trias

LES ATURADES AL METRO

Els dies 17, 24 i 31 de juliol, si la cosa no canvia, coincidiran amb la vaga de metro convocada per a tots els dilluns no festius. Al suburbà, TMB i el comitè d'empresa fa un any i mig que intenten renovar el conveni col·lectiu. Sense sort. Al metro també hi té majoria el sindicat CGT. Aquest dimecres, el comitè d'empresa del metro ha rebutjat l'oferta de Treball que un arbitratge extern decideixi el conveni col·lectiu en vista que, després d'un any i mig de negociació, sembla difícil que patronal i plantilla es posin d'acord. La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, sí que va acceptar el laude. Ara també haurà de lidiar amb el marró del Bicing