Tornen les cues a l'aeroport del Prat

La policia atribueix el caos, aquesta vegada a la T2, a la «saturació» i «falta de capacitat» de la terminal aèria

fcasals39054164 colas170625172014

fcasals39054164 colas170625172014

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Les cues i queixes a l’aeroport del Prat van tornar el cap de setmana, malgrat l’augment d’agents als controls de passaports. Si fa poc més d’un mes el problema era a la Terminal 1, aquesta vegada s’ha traslladat a la T-2, on es concentren els vols barats. Diversos usuaris es van queixar de llargues esperes durant el cap de setmana a través de les xarxes socials. «El nou sistema de passaports a l’aeroport de Barcelona no funciona i és absolutament inhumà. 1.000 persones en una sala sense aire condicionat, aturades», va denunciar via Twitter l’actriu Natalia Tena. Altres passatgers com Marta Muntasell o Anna Bell van adjuntar vídeos i fotos de gent esperant «més d’una hora» per superar el control.

Fonts de la policia espanyola van reconèixer que es va produir una «certa congestió» a última hora de divendres passat i en determinades hores de l’endemà dissabte, però van precisar que hi ha tants agents treballant en la comprovació dels passaports com casetes disponibles: vuit. «El problema ja és de saturació i falta de capacitat de l’aeroport», van afegir.

Notícies relacionades

Des de la Policia també es va recriminar una «certa carència» en la gestió de les cues per part d’AENA a la T-2. «Ens arriben els passatgers de 10 vols de cop i no hi ha ningú per ajudar a formar les cues d’espera, i tothom queda amuntegat», van explicar les fonts policials. Hi ha una «saturació de la infraestructura», insistien, per l’elevat nombre de vols que rep i la nova normativa antiterrorista, que obliga tots els passatgers a mostrar el passaport a l’entrar o sortir de l’espai Schengen.

ANIRÀ A PITJOR

«A l’estiu la situació serà igual o pitjor», van avançar. Després de la crisi pel pont del Primer de Maig i de l’intercanvi de retrets entre el Govern de la Generalitat i el Govern espanyol, el delegat del Govern central, Enric Millo, va anunciar que es destinarien 144 agents més a l’aeroport i que s’hi instal·larien 50 nous aparells electrònics per a passaports. Al juny es van incorporar 86 agents i es preveu que els altres 44 s’hi sumin «a principis de juliol», així com una vintena més de reforç durant l’estiu. També s’han adquirit 20 nous verificadors.