L'històric avió del Tibidabo torna a volar aquest diumenge

La reproducció del primer aeroplà de passatgers que va volar de Barcelona a Madrid ha sigut completament reformada

  / ADRIANA DOMÍNGUEZ

 
icoy1923163 tibidabo170131173837

/

1
Es llegeix en minuts

L'històric avió del parc d'atraccions del Tibidabo, una atracció inaugurada fa 89 anys, tornarà a volar amb passatgers aquest cap de setmana, després de diversos mesos desmuntat i traslladat a un hangar de Castellbisbal (Vallès Occidental), on ha sigut reparat i restaurat.

A l'avió, que tornarà a ser reinaugurat diumenge, dia 1, se li ha canviat el fusellatge i l'estructura, i li han potenciat la il·luminació per fer-lo més atractiu.

Des del febrer passat, l'avió ha sigut rehabilitat, amb una nova pintura, una reformada instal·lació elèctrica i un canvi en la seva vella estructura de fusta, que ha sigut substituïda per una altra d'alumini més resistent.

La setmana passada, l'avió va ser traslladat des del taller de Castellbisbal de nou al parc, on ha sigut reinstal·lat al seu privilegiat lloc, des d'on es pot contemplar tota la ciutat de Barcelona.

L'avió del Tibidabo és una rèplica dels avions que als anys 20 feien el pont aeri entre Barcelona i Madrid i des que es va instal·lar fa 89 anys havia fet tantes voltes com l'equivalent a circumval·lar 20 vegades el món.

Notícies relacionades

La rehabilitació, en què l'avió s'ha pintat d'un vermell brillant, també ha inclòs el canvi dels elements de l'interior, que són iguals que els antics però nous, i s'han tornat a entapissar les cadires.

La renovació de l'aparell va acompanyada d'una potenciació de la il·luminació nocturna, ja que un sistema de focus il·luminarà el seu recorregut quan es faci fosc. 

Temes:

Tibidabo