TALLS DE TRÀNSIT

Barcelona celebra la Festa de la Bicicleta aquest diumenge

Començarà a les 9.30 hores amb una bicicletada popular i s'allargarà fins a les 14.30 hores amb activitats

cortadellas

cortadellas

1
Es llegeix en minuts

Barcelona celebrarà la Festa de la Bicicleta aquest diumenge amb una quinzena d'activitats al passeig de Lluís Companys i una bicicletada popular oberta a tota la ciutadania. La jornada afectarà el trànsit i hi haurà desviaments en 44 línies de bus entre les 8.30 i les 12.00 hores aproximadament. L'ajuntament recomana utilitzar el metro.

La festa començarà a les 9.30 hores amb una bicicletada popular i s'allargarà fins a les 14.30 hores amb activitats com una fira d'entitats, xerrades, un circuit de bicicletes elèctriques, actuacions, jocs i carreres.

La bicicletada recorrerà 12 quilòmetres entre els carrers d'Aragó amb Roger de Flor i passarà per la plaça d'Espanya, l'avinguda Paral·lel, la plaça de la Universitat i el passeig de Sant Joan, entre altres vies, i acabarà al passeig de Lluís Companys. Allà transcorrerà la resta de la jornada lúdica. La festa inclourà una fira d'entitats i comercial que comptarà amb la participació de més de 30 organitzacions dedicades al foment de l'ús de la bicicleta.

ACTIVITATS

En aquest marc, hi haurà xerrades sobre el món de la bicicleta, un circuit de bicis elèctriques, una estació d'autoreparació equipada amb eines i un taller infantil per aprendre a crear elements reflectants amb materials reciclats per posar-los a les rodes de les bicicletes.

Notícies relacionades

La festa també comptarà amb un circuit d'educació viària per a nens de 3 a 7 anys que inclourà carrils, senyalitzacions i petites rampes, i un altre de dirigit a joves a partir de 16 anys i adults sobre formació en educació viària en què els participants podran practicar la conducció de bici de forma segura per la ciutat, entre altres activitats.

Durant la jornada, es repartiran 6.000 plànols de butxaca amb els quilòmetres de carril bici que hi ha en funcionament i els nous que estan en construcció. L'objectiu de l'ajuntament és triplicar el nombre de quilòmetres de carril bici des de l'inici de mandat i que el 95% de la població de la ciutat disposi d'almenys un carril bici a 300 metres de distància de casa seva, han informat les mateixes fonts. 

Temes:

Bicicletes