Metges i farmacèutics es comprometen per aconseguir l'Agència Europea del Medicament

La candidatura de Barcelona per acollir l'organisme europeu rep el suport d'universitats, professionals i indústria

zentauroepp38624613 agencia del medicamento  dolors montserrat antoni comin jaum170526195511

zentauroepp38624613 agencia del medicamento dolors montserrat antoni comin jaum170526195511

1
Es llegeix en minuts

Representants d’universitats, col·legis professionals, indústria i instituts d’investigació vinculats als sectors mèdics i farmacèutics van recolzar ahir formalment la candidatura de Barcelona a seu de l’Agència Europea del Medicament, que impulsen la Generalitat, l’ajuntament i el Govern central.

Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona; Bonaventura Clotet, cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i director de l’Institut d’Investigació de la Sida IrsiCaixa; Jordi Ramentol, conseller delegat de Ferrer i vicepresident de la junta directiva de Farmaindústria; Gonzalo Rodara, president de Barcelona Global; Jaume Sellarès, vicepresident del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona; Núria Cuxart: presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, i Regina Revilla, membre de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya van constituir un comitè assessor que es compromet a difondre el projecte i a desenvolupar-ne la part tècnica.

El nou comitè es va reunir amb el conseller de Salut, Antoni Comín, el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat.

DECISIÓ A LA TARDOR

Notícies relacionades

La decisió sobre la nova ubicació de l’agència es preveu que es faci pública a la tardor. Per acollir-la, la ciutat proposa l’antiga torre Agbar, ara anomenada Torre Glòries, a la plaça homònima. L’organisme rep 40.000 visitants a l’any i crea un entramat de 1.600 empreses.

Segons els promotors, la ubicació aquí suposaria un clar reforç per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat, de Catalunya i de l’Estat, per l’ecosistema d’empreses que mou. Per a la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, es tracta d’un «projecte de país en què tots els esforços són imprescindibles, requereix la implicació de tots i el treball coordinat i responsable de les administracions».