RESOLUCIÓ JUDICIAL

Absolts els desnonats del Clot per als quals la Generalitat demanava cinc anys de presó

La parella feia 26 anys que vivia en un pis de renda antiga quan el propietari els va voler apujar el lloguer i ells s'hi van negar

El desnonament, el juliol del 2011, es va produir enmig d'un desplegament policial en aquell moment sense precedents per desallotjar una família

jgblanco36619952 barcelona 14 12 2016 juicio al matrimonio formado por veroni170511101022

jgblanco36619952 barcelona 14 12 2016 juicio al matrimonio formado por veroni170511101022 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ / BARCELONA

Absolts. El malson s'ha acabat per a Eliseo Loyé i Verónica Loká, el matrimoni del Clot tret de casa seva a la força el 25 de juliol del 2011 enmig d'un dispositiu policial en aquell moment -l'onada de desnonaments encara havia d'arribar- sense precedents. La Generalitat i la fiscalia van fer seure al banc dels acusats el mes de desembre passat, cinc anys després dels traumàtics fets, la parella, per a qui en un primer moment la Generalitat reclamava cinc anys de presó per atemptat a l'autoritat a l'intentar, sense èxit, evitar el seu desnonament.

Malgrat les nombroses mostres de suport de veïns, entitats i polítics de diversos partits, les setmanes prèvies al judici la Generalitat va tirar endavant el procés i el matrimoni va ser sotmès a un doble interrogatori durant la vista, el de la fiscalia i el de la Generalitat. El que sí que va aconseguir aquesta pressió va ser que la Generalitat, finalment, rebaixés la petició inicial de cinc anys de presó a la de la fiscalia.

CONTRACTE DE RENDA ANTIGA

Notícies relacionades

La parella, d'origen guineà, feia 26 anys que vivia -i pagava- en aquest pis del Clot. Tenia un contracte de renda antiga, que el propietari els volia apujar, però ells s'hi van negar. Van anar a judici i van guanyar, però la propietat va presentar un recurs i l'Audiència de Barcelona li va donar la raó i posteriorment es va ordenar el desnonament.

De les altres tres persones assegudes al banc dels acusats per la mateixa causa, una d'elles també ha sigut absolta i les altres dues han sigut condemnades a tres mesos de presó per atemptat a l'autoritat.

Temes:

Desnonaments