Marín encarrila amb Foment el soterrament de les vies del tren a l'Hospitalet

L'alcaldessa calcula que en el millor dels casos les obres podrien començar el 2019

icoy38293711 nuria marin170504172547

icoy38293711 nuria marin170504172547

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de l’Hosptalet, Núria Marín, dona finalment per desencallat un dels projectes més transcendentals per al futur desenvolupament de la seva ciutat, el soterrament de les vies del ferrocarril, la construcció d’un túnel per al pas dels trens al llarg de la ciutat, la posada en marxa d’un intercanviador a la Torrassa i, així, la connexió d’una vegada per sempre dels barris del nord i del sud del municipi, separats ara per una frontera de vies.

    

Aquest és un projecte permanentment en la carpeta de tasques pendents del Ministeri de Foment i que no és important només per a l’Hospitalet. De la seva consecució depèn, en gran mesura, la conversió de Rodalies en un verdader metro regional, perquè l’actual configuració de la xarxa al seu pas per la segona ciutat de Catalunya converteix aquest servei en un embut.

  

 Marín es va reunir ahir a Madrid amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, i amb el secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño González. La reunió, després de setmanes de pacient preparació, va ser, segons la mateixa alcaldessa, molt positiva. En un mes s’ha de reunir la comissió tècnica que formen ajuntament, Generalitat i Foment per actualitzar el pla urbanístic del 2009. En el millor dels casos, el 2019 ja podrien començar algunes obres.

Notícies relacionades

  

 El pla de treball és majúscul. Requerirà gastar 600 milions. A la pràctica és la primera concreció de les inversions que el president Mariano Rajoy va prometre el 28 de març a Barcelona. El silenci que des del 2009 mantenia el Govern, amb independència del color polític, era un llast per al desenvolupament de la ciutat, entre altres raons perquè l’ajuntament preveu prolongar la urbanització de la plaça d’Europa fins a l’Hospital de Bellvitge i ubicar en aquesta gran superfície empreses i àrees residencials.