Barcelona injectarà 7 milions al Circuit de Barcelona-Catalunya fins al 2019

Colau va expressar la seva voluntat de retirar la subvenció quan va arribar a l'alcaldia, però la mantindrà fins al final del mandat

2
Es llegeix en minuts

Una de les promeses electorals de Barcelona en Comú va ser la de retirar la subvenció de l'ajuntament al Circuit de Barcelona-Catalunya. Una vegada a l'alcaldia, l'equip d'Ada Colau va optar per fer progressiva la retirada del suport a la instal·lació. Ara el consistori ha decidit continuar aportant diners almenys fins al 2019, quan acabi el mandat. Després s'hauran de tornar a negociar les subvencions municipals o retirar-les definitivament. Si els comuns continuen governant, el més probable és que no es renovi el contracte. Però fins llavors, aquest any el consistori barceloní augmenta l'aportaciótres milions d'euros, un més que l'any passat (la meitat que durant el govern de Xavier Trias). El 2018 aportarà 2,5 milions, i el 2019, 1,5. En total, set milions d'injecció fins al el 2019.

L'aportació de Barcelona al finançament del circuit, que acull les proves dels mundials de F-1 i motociclisme, prové d'un acord del mandat anterior, on el govern es va comprometre a destinar-hi cada any quatre milions d'euros. 

Segons ha detallat el consistori a través d'una nota, amb aquesta ajuda “es garanteix la sostenibilitat actual de la instal·lació i es fa efectiva la retirada progressiva de finançament de l'ajuntament al circuit de Montmeló, amb aportacions decreixents fins al 2019”. El regidor de Turisme, Agustí Colom, va remarcar que el govern ja va avisar que reduiria les seves aportacions, però que les mantindria fins que el circuit tingués capacitat per autofinançar-se. 

Per la seva banda, el tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha fet una crida perquè la Generalitat faci un esforç inversor. "Amb aquest conveni reafirmem el compromís amb els municipis del Vallès Oriental i amb el sector del motor, que és font de creació de llocs de treball i de riquesa al nostre país, al mateix temps que també teníem el compromís d'anar reduint les aportacions, i en aquest sentit fem una crida a la Generalitat, l'altra administració que hi té una responsabilitat directa, i que, en la mesura que Barcelona anem reduint les aportacions, les hauria de suplir amb recursos propis".

ACTIVITATS PARAL·LELES

Notícies relacionades

Mentrestant, el consistori ha firmat un conveni amb Circuits de Catalunya que garanteix 7 milions d'euros d'aportació per als pròxims tres anys. Aquest acord implica, no obstant, un pla d'activitats paral·leles i un altre de desenvolupament econòmic del territori més enllà del mateix circuit facilitant la seva utilització per part d'entitats esportives, educatives i socials.

També mostra el compromís amb el vehicle elèctric i inclou la promoció de les noves tecnologies i d'empreses emergents, en col·laboració amb Barcelona Activa. A més d'instar la Generalitat, Agustí Colom també ha apel·lat a les entitats privades del país perquè es comprometin amb el circuit a través de l'esponsorització. El regidor remarca que aquest conveni permet "guanyar temps" perquè la Generalitat sigui capaç de trobar finançament públic i privat per a aquesta instal·lació.