Torradetes de Santa Teresa

Torradetes  de Santa Teresa_MEDIA_1

Torradetes de Santa Teresa_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts

María Victòria Verdú treballa a la parada Granja Josep Maria Plana, al mercat de les Corts (travessera de les Corts, 215). Les torradetes de Santa Teresa són unes postres típiques de Setmana Santa. Els seus orígens es remunten al segle XVII i es creu que es va instaurar com a recepta per compensar els períodes d'abstinència d'alguns aliments de la Quaresma, donat el seu alt contingut calòric.

INGREDIENTS

Pa

1litre de llet

3 ous

Sucre

Oli d'oliva

Canella en branca

Canella en pols

Beina de vainilla

1 llimona

PREPARACIÓ

Talleu el pa en rodanxes i reserveu. Renteu i peleu la llimona. En una olla, escalfeu la llet a foc mitjà i quan bulli, afegiu-hi una beina de vainilla oberta, la pell de la llimona i una branca de canella. Deixeu-ho reposar. Col·loqueu la llet en un recipient, i en un altre els ous batuts. Suqueu el pa en la llet i després en els ous. Després, fregiu les torradetes en una paella amb força oli.

Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

Quan estiguin daurades, retireu l'oli sobrant. Escampeu-hi sucre i canyella en pols al gust. Mengeu-les a temperatura ambient. Es pot fer amb pa del dia anterior, tot i que molts forns venen pa específic per a torradetes. També s'hi pot afegir un raig de vi. PATRICIA BARAJAS