Detinguda una cuidadora per estafar a una àvia més de 98.000 euros

La dona treia els diners en efectiu i posteriorment els ingressava al seu propi compte bancari

 

  / ARXIU / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona una dona acusada d'estafar més de 98.000 euros a la dona de 81 anys que cuidava, malalta d'Alzheimer, informa la policia catalana.

La investigació es va iniciar quan els familiars de la víctima van interposar una denúncia al detectar el desviament d'una gran quantitat de diners i acusaven la cuidadora de l'àvia, malalta d'Alzheimer, una dona de nacionalitat argentina, de 29 anys, com a presumpta autora del delicte d'estafa.

Els investigadors van corroborar que la treballadora va aprofitar que s'havia guanyat la confiança de la víctima per encarregar-se de diverses tasques rutinàries i així aconseguir tenir accés a la seva llibreta i targetes bancàries.

A partir del 2015 va començar a retirar diners que posteriorment acabava traspassant al seu propi compte bancari, fins a un total de 98.430 euros. La detinguda retirava els diners del caixer més pròxim del domicili de la víctima i uns dies després n'ingressava una part -a vegades la totalitat- al seu propi compte bancari.

CADA VEGADA MÉS FREQÜENTS

Els imports dels reintegraments en efectiu oscil·laven entre els 300 i els 600 euros, i els agents van poder comprovar que els diners ingressats per la detinguda al seu compte bancari, amb el concepte "salari", guardava una relació proporcional amb els retirats del compte de la víctima.

Notícies relacionades

A més de tots aquests reintegraments, que cada vegada eren més freqüents, la detinguda va ordenar una transferència de 3.000 euros des del compte de la víctima, figurant ella com a destinatària i amb el concepte "treball".

La treballadora va ser citada a dependències policials per declarar sobre aquests fets, però no va saber explicar l'origen de tots aquests ingressos, i per això va ser detinguda i el 8 d'abril va passar a disposició judicial. Va quedar en llibertat amb càrrecs.