NOU BARRIS

El barri de la Prosperitat recolza l'obertura d'un oratori musulmà

Veïns i entitats recorden que un dels objectius del moviment associatiu és "treballar per la convivència i la igualtat"

Dones musulmanes caminen per un carrer de Salt.

Dones musulmanes caminen per un carrer de Salt. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

Al contrari del que passa a Sants, on els veïns estan inquiets per un futur oratori, l’Associació de Veïns de la Prosperitat (districte de Nou Barris) i les entitats del barri, fins i tot les catòliques, van expressar ahir el seu suport a l’obertura d’un centre de culte musulmà al carrer del Japó «sempre que compleixi les condicions legals i el respecte a la bona convivència veïnal».

En un comunicat firmat per les associacions veïnals, 10 entitats del barri i la parròquia de Santa Engràcia, expliquen que el barri «fa molts anys que lluita per millorar la seva urbanització i les condicions de vida del veïnat, lluita en la qual les entitats segueixen implicades».

«Estem d’acord que el nou centre, com a lloc de pública concurrència, ha de respectar el descans dels veïns i la seva activitat no ha de causar molèsties al carrer», afegeix el comunicat, que reconeix que «la comunitat musulmana té el mateix dret que qualsevol altra a trobar un espai adequat on poder desenvolupar les seves activitats religioses i culturals».

Després de recordar que les lleis emparen l’exercici de la llibertat religiosa, les entitats afirmen que fa temps que coneixen les persones del Centre Islàmic, l’associació que vol obrir aquest espai i que ha obtingut els permisos legals per fer-ho.

INTEGRACIÓ

«És una entitat oberta al veïnat, que ha participat en els espais compartits per les associacions de Nou Barris, com el Festival de Sopes, la Cultura va Festa o la Xarxa 9 Barris Acull», a més d’impartir des de fa uns mesos classes obertes d’àrab per a nens al local de l’associació de veïns.

Notícies relacionades

Els residents defensen que la comunitat musulmana «forma part del veïnat de Nou Barris», i recorden que un dels objectius principals del moviment associatiu és «treballar per la convivència, la igualtat de drets i la no discriminació» de les persones del barri.

«Que tots els veïns, sense importar l’origen, la ideologia o la creença, se sentin part en llibertat, a la vegada que respecten els drets dels altres», és l’objectiu de l’associació de veïns. 

Temes:

Musulmans