ESTRATÈGIA MEDIAMBIENTAL

Els parquímetres de BCN identificaran els cotxes més contaminants a partir del maig

Les màquines intel·ligents connectaran amb la base de dades de la DGT per poder aplicar-los tarifes més cares

1
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / BARCELONA

Tenir un vehicle inclòs en el rang dels més contaminants i intentar aparcar a la ciutat de Barcelona serà una combinació penalitzada a partir del mes de maig que ve. Serà llavors quan el consistori de la capital catalana posarà en marxa els nous parquímetres intel·ligents, capaços de distingir l’impacte contaminant de cada turisme i d’aplicar una tarifa que s’encarirà a mesura que augmenti l’efecte nociu en l’atmosfera.

Així ho va avançar ahir la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, a TV-3, on va explicar que l’ajuntament ja treballa en la modificació de la zona blava per implantar un sistema que encareixi les tarifes en vigor per a aquells cotxes que siguin menys respectuosos amb el medi ambient. 

18 MILIONS

Notícies relacionades

Sanz va detallar que els parquímetres, que suposaran una inversió d’uns 18 milions, tindran accés a la base de dades de la Direcció General de Trànsit (DGT) perquè, una vegada identificada la matrícula, coneguin les característiques tècniques del vehicle i apliquin la tarifa corresponent. 

El novembre passat, Sanz ja va avançar una sèrie de mesures per reduir la pol·lució que causen els vehicles particulars i va apuntar que la previsió és que el 2020 es veti la circulació als que no disposin de l'etiqueta d'identificació de la DGT, els més contaminants.