Els taxistes de Barcelona podran aprendre anglès gratis per internet

L'ajuntament, Turisme i l'Institut Metropolità del Taxi llancen un curs 'on line' per començar de zero

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, l'Institut Metropolità del Taxi (IMET) i el Consorci de Turisme de Barcelona, ofereix un curs 'on line' gratuït d'anglès per a taxistes. L'objectiu del curs és facilitar l'aprenentatge i l'adquisició d'eines bàsiques de comunicació en anglès per facilitar la comunicació amb els gairebé 30 milions de turistes que visiten Barcelona cada any, la majoria de parla anglesa.

El regidor d'empresa i Turisme, Agustí Colom, ha destacat que “aquest programa formatiu s'ha dissenyat tenint en compte les necessitats formatives del sector, però també les possibilitats de dedicació quan un professional està en actiu”. Colom ha posat en valor la possibilitat que els taxistes segueixin la formació a través de les noves tecnologies, i “fomentar així les capacitats digitals del col·lectiu a través d'un projecte innovador i de qualitat”. “L'objectiu és que els sigui d'utilitat, eficient i efectiu per contribuir a millorar la competitivitat d'un sector de pes a la ciutat”, ha afegit el regidor. 

El nou curs tipus MOOC (que admet milers de connexions simultànies), que ja va tenir una prova pilot amb dues edicions entre el gener i l'abril amb gairebé 300 conductors, començarà el 15 de gener i té la inscripció oberta a través de la web. En les edicions anteriors, segons l'empresa Homuork, van completar el curs el 30% en la primera edició, i el 42%, en la segona, dada que suposa una "participació alta", afirmen. 

CONVERSA BÀSICA

Notícies relacionades

El 60% de connexions a la plataforma de formació del curs es van fer via mòbil, el 18% a través de tauleta i el 22% per un ordinador de taula. Té una durada de quatre setmanes, no fan falta coneixements previs d'anglès i està format per cinc blocs pedagògics i 20 lliçons en què s'aborda des del trànsit, el pagament del servei, la climatologia, la pèrdua d'un objecte, com trobar una adreça i aspectes culturals bàsics de la ciutat. 

El projecte té un cost de 30.000 euros i està finançat amb el Fons de Foment del Turisme, provinent de la recaptació a Barcelona de l'impost sobre estades en establiments turístics.