VÍCTIMES DE LA POBRESA

Barcelona obrirà un centre per a joves extutelats que viuen al carrer

 

  / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Barcelona tindrà l'any que ve un nou centre dirigit a acollir joves d'entre 18 i 25 anys que es trobin a la ciutat vivint al carrer o en situacions d'exclusió social greu. L'equipament, que es posarà en marxa durant el primer trimestre de l'any, disposarà de 20 places i estarà destinat a acollir joves que, més enllà de la seva situació legal, hagin arribat a la majoria d'edat i que, precisament per això, han perdut les ajudes que els podia oferir l'Administració quan els tutelava de menors, però que encara no han aconseguit fer el pas a l'autonomia plena per la seva situació de falta de suport familiar i social o per la falta d'ingressos econòmics.

L'equipament estarà dirigit per un equip d'atenció socioeducativa especialitzat que treballarà amb els joves durant la seva estada perquè facin un procés cap a l'autonomia plena amb un treball d'inclusió adequat a les seves necessitats i dins de la seva capacitat d'implicació. 

La previsió és que els joves s'estiguin al centre entre tres mesos i un any, temps durant el qual tindran cobertes les necessitats bàsiques i d'atenció social. La tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que aquest equipament ha de cobrir les necessitats "d'un perfil de jove que, tot i haver complert la majoria d'edat, no té condicions per tirar endavant sol. Evitem, d'aquesta manera, que es cronifiqui la seva situació i li donem totes les eines possibles perquè pugui reprendre la seva vida com més aviat millor ".

Notícies relacionades

També ha reclamat que es necessiten canvis urgents en la llei d'estrangeria estatal, i ha demanat complicitat a totes les administracions per aconseguir-ho, perquè "ara aquest és el gran impediment perquè aquests joves puguin accedir a un contracte laboral i a recursos formatius adequats".

Aquest nou equipament se suma a l'anunciat fa uns dies per ajudar els menors que esnifen cola a Barcelona.