Picabaralla al Parlament pels nens de la cola

Ciutadans s'indigna després que la consellera Bassa digui demagog a Carrizosa

Insta C's a preguntar als seus col·legues d'Andalusia per què molts d'aquests menors arriben a Catalunya des d'allà

icoy36031793 cola161028183826

icoy36031793 cola161028183826 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans i Junts pel Sí han tingut un agre xoc pels nens de la cola. El partit de l'oposició s'ha ofès per les paraules de la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, que ha dit demagog a Carlos Carrizosa i ha assenyalat que molts d'aquests menors arriben a Catalunya des d'Andalusia, on governa Ciutadans amb els socialistes.

Carrizosa, citant un article d'EL PERIÓDICO, li ha recordat que ja els ha dit "demagogs" per portar aquest tema a l'abril i li ha exigit que tregui els nens del carrer. Menors tutelats addictes a la cola que van gairebé diàriament a l'entorn de la botiga Apple. Un col·lectiu que creix davant la incapacitat de la DGAIA per controlar-los.

ARRIBEN 70 MENORS AL MES

Notícies relacionades

"Li tornaré a dir demagog, i l'hi diré amb totes la paraules", li ha respost Bassa, assenyalant que el consorci de serveis socials s'encarrega d'aquests nens, entre 10 i 15, que estan identificats  i tenen un educador assignat. Però no s'ha quedat aquí, sinó que ha aprofitat per recordar que a Catalunya arriben 70 menors mensuals, un 10% amb addiccions de droga i als quals se'ls assigna un centre. "La majoria arriben d'altres parts de l'Estat perquè miren cap a un altre costat, entre altres Ceuta i Andalusia, on vostès estan governant -ha assenyalat Bassa-. Parlin amb els seus de Ciutadans a Andalusia i preguntin-los per què vénen a Catalunya".

Inés Arrimadas, líder de C's a Catalunya, ha aprofitat la seva intervenció en la sessió de control per mostrar la seva indignació amb Bassa. “Molts catalans senten que tenen un president absent -li ha dit a Carles Puigdemont-. Vostès no van a les reunions i a més insulten altres comunitats amb comentaris intolerables”, ha denunciat.