UN CENTRE POLÈMIC

Manifestació nocturna de suport als interns amotinats al CIE de la Zona Franca

L'arribada dels Mossos ha dissolt la concentració de protesta

 

  / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Una manifestació nocturna s'ha concentrat aquesta nit fins a les 2.00 de la matinada a les portes del CIE del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona. CIE Ha sigut una mobilització en suport al grup d'algerians que ahir a la nit van intentar fugar-se durant l'hora del sopar i que van acabar amotinats al pati del recinte. 

Fonts policials han explicat a aquest diari que els activistes, relacionats amb agrupacions contràries a l'existència d'aquests espais d'expulsió d'immigrants, van caldejar l'ambient instants després que la rebel·lió a l'interior del CIE de la Zona Franca hagués sigut completament sufocada, cap a les 23.30 hores.

Notícies relacionades

Des de fora van llançar crits que alguns dels interns van respondre des de l'interior de les seves cel·les. Però no va anar més enllà. L'únic incident es va registrar, sempre segons les mateixes fonts policials, quan alguns dels manifestants van sacsejar part de la reixa exterior que envolta el CIE.

El centre va trucar als Mossos d’Esquadra i diverses patrulles es van desplaçar fins al lloc. No va ser necessària cap intervenció perquè així que la policia catalana va fer acte de presència, els manifestants van resoldre donar per finalitzat l'acte de protesta.