DESPRÉS D'ANUNCIAR LA RECERCA D'UNA ALTERNATIVA

Forn afirma que el PSC té més en comú amb ells que amb Colau

El portaveu de CiU reconeix que la formació d'una alternativa "no és una cosa d'avui per demà"

El PP assegura que si el canvi passa per un acord entre CiU i ERC està "abocada al fracàs"

jjubierre36071695 barcelona  28 10 2016 ple ajuntament de barcelona  joaquim f161028141617

jjubierre36071695 barcelona 28 10 2016 ple ajuntament de barcelona joaquim f161028141617 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha insinuat aquest dissabte que també temptarà el PSC per formar un govern alternatiu al d'Ada Colau PSC Ada Colau a l'afirmar que considera que els socialistes tenen més punts en comú amb CiU que amb Barcelona en Comú.

Els grups municipals de CiU i ERC de l'Ajuntament de Barcelona es van mostrar ahir disposats a iniciar converses amb els grups de l'oposició per conformar un govern alternatiu després que el ple censurés, a proposta de CiU, la "manera de governar" de l'equip de l'alcaldessa, Ada Colau.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Forn s'ha preguntat aquest dissabte "per què no podem intentar" incloure els socialistes en aquestes converses.

"Estem segurs que tenim més capacitat de tirar coses endavant amb els socialistes que el PSC té amb el govern de Colau", ha opinat Forn.

El portaveu del grup de CiU ha reconegut que la formació d'un govern alternatiu al d'Ada Colau, que està en minoria format pels 11 regidors de BComú i els 4 del PSC -15 regidors sobre 41-, "no és una cosa d'avui per demà".

Notícies relacionades

Per la seva part, el líder del PP en el consistori, Alberto Fernández, ha celebrat aquest dissabte que CiU hagi plantejat una alternativa al Govern municipal liderat per Colau, però ha assegurat que si l'alternativa passa per un acord entre CiU i ERC està "abocada al fracàs".

En declaracions a Europa Press, Fernández ha recordat que "l'aritmètica de l'ajuntament no és la mateixa que la del Parlament", en relació amb que un acord entre CiU i ERC amb suport de la CUP no és suficient.