Ajuntaments del Baix Llobregat demanen un aeroport del Prat sostenible

Un conjunt d'alcaldes demanen menys impacte acústic

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Les alcaldesses i alcaldes de Gavà, Raquel Sánchez; Viladecans, Carles Ruiz; Sant Boi, Lluïsa Moret; Castelldefels, Candela López; Sitges, Miquel Forns, i Begues, Mercè Esteban, firmaran aquest dimecres un manifest en el que proposen noves propostes i demandes perquè l'Aeroport del Prat es converteixi en el més responsable possible.

COMPROMÍS

La demanda dels alcaldes és que l'aeroport es comprometi amb les ciutats i poblacions de la seva àrea d'influència i contribueixi amb més intensitat a tenir un territori sostenible i de qualitat.

La firma del document coincideix amb el desè aniversari de la implementació del gir a mar dels avions en les operacions d'enlairament, una fita important que va permetre minimitzar l'impacte acústic derivat de l'entrada en funcionament de la tercera pista.

“IMPACTE ACÚSTIC MILLORABLE”

Notícies relacionades

Avui dia, els alcaldes consideren que “la situació respecte a l'impacte acústic de l'aeroport no és la que el territori demanda i que encara hi ha un notable marge de millora”.

És per això que reivindiquen que s'estudiïn totes les alternatives i opcions possibles pel que fa a l'operativa aeroportuària i la coordinació institucional i territorial, l'estudi d'escenaris futurs i la no aplicació de configuracions lesives. A més, promouen un model de compensacions directes al territori.