Artur Mas considera "una provocació innecessària" l'estàtua de Franco al Born

 

  / AFP / PAU BARRENA

1
Es llegeix en minuts
EFE / L'HOSPITALET

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha considerat avui que ha sigut un "error" i una "provocació innecessària" la col·locació de l'estàtua eqüestre de Franco al Born, que finalment ha sigut retirada, i que ha emmarcat dins de la "gesticulació" de la "nova política".

En declaracions als mitjans després de votar en la consulta que porta a terme el PDECat per ratificar el nom de la formació, Mas ha valorat així la col·locació d'una estàtua de Franco al Born, en el marc d'una exposició sobre el franquisme, que finalment ha decidit retirar l'ajuntament després que fos enderrocada i es trenqués dijous a la nit.

Notícies relacionades

Mas ha constatat que l'estàtua de Franco ha provocat opinions diverses, però ha precisat que la seva és que ha sigut un "error" i una "provocació innecessària".

L'expresident català ha atribuït la decisió de col·locar l'estàtua de Franco en un lloc "emblemàtic" com el Born a una política de "gestos i de gesticulació" a què "ens tenen massa acostumats els que es presenten com a nova política, quan per mi ni és nova ni bona".