ALERTA A SANT MARTÍ

Exhibicionista a la Vila Olímpica

Un home mostra els seus atributs a dones, incloent-hi menors, al parc de Carles I

Els veïns ja l'han vist un parell de vegades i demanen més implicació de la policia

jjubierre35993214 barcelona 13 octubre 2016  exhibicionista en el parque de ca161021184803

jjubierre35993214 barcelona 13 octubre 2016 exhibicionista en el parque de ca161021184803

3
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El van veure a mitjans d'octubre i no s'ho podien creure. “Primer vaig pensar que tenia fred i que per això es posava les mans dins dels pantalons”. Era un dia incòmode; plovisquejava. L'home, d'uns 30 anys, vestia jaqueta amb caputxa, pantalons texans i vambes blanques. El veí, des de la seva finestra, es va quedar parat quan, al passar una dona, el subjecte va treure el penis pel forat de la cremallera i el va brandar amb les dues mans.

Va passar fa un parell de setmanes i ja se l'ha vist dues vegades, l'última, dimecres passat, sempre al mateix lloc, el parc de Carles I, a la Vila Olímpica, al districte de Sant Martí. Es col·loca a prop d'un dels accessos, el del passeig de la Circumval·lació. L'home no intercanvia ni mitja paraula amb les seves víctimes, a les quals ensenya el membre en el moment que les té a prop. Fa el propi fins i tot amb menors, segons el testimoni d'aquest resident, que assegura que “van passar diverses adolescents, fins i tot nenes, i va fer el mateix”.

"MAI EM VAN TRUCAR"

La primera vegada que el va veure, el veí Antonio, per posar-li un nom, va trucar a la Guàrdia Urbana, que es va personar abans de 10 minuts al parc. El sospitós, no obstant, ja se n'havia anat corrent pocs instants abans. La policia va fer una volta per la zona, sense sort. Sorprèn que no tornessin la trucada al denunciant per veure si podia aportar una descripció més concreta de l'exhibicionista, tant física com de manera de vestir. “Mai em van trucar. Em va estranyar una mica”. El mateix informe de la policia local assenyala que el veí va fer fotografies de l'exhibicionista, però, encara que potser seria el més lògic, ningú s'ha posat en contacte amb ell per a demanar-l'hi i, d'aquesta manera, facilitar la seva captura. Un portaveu de la policia, que recorda que es reben "moltes trucades falses", sosté que el veí s'hauria d'haver desplaçat a la comissaria per presentar les fotos i la corresponent denúncia.

Antonio assegura que no és la primera vegada que veu un home mostrant el seu gland en aquest parc. Fa uns quants mesos va poder distingir un individu de trets orientals en actitud idèntica, sense assetjar les dones però traient el penis a qualsevol que passés. Un portaveu dels Mossos d'Esquadra confirma, sense detallar dates, que s'han rebut diversos avisos sobre exhibicionistes en aquesta zona: "Han sigut casos puntuals, no periòdics, però no ens ha arribat cap denúncia en els últims temps". És així perquè els veïns van optar per reportar-ho a la Urbana, que al no trobar res, no va considerar necessari posar l'assumpte en coneixement de la policia catalana.

MASTURBACIÓ AL CARRER

L'informe policial de la Guàrdia Urbana, amb data de 13 d'octubre, inclou la descripció que el veí va fer de l'assetjador. Complexió mitjana, uns 30 anys, vambes blanques. El document assenyala que l'home es va masturbar i que mostrava el penis "quan passaven nenes petites". 

A l'exhibir-se davant menors, el subjecte està cometent un delicte d'exhibicionisme i provocació sexual, i segons el codi penal, s'exposa a penes de presó d'entre sis i 12 mesos. Li cauria la mateixa sentència si tingués la mateixa actitud davant "persones amb discapacitat necessitades d'especial protecció". Respecte als majors d'edat, si no hi ha denúncia, no hi ha persecució legal possible.

La segona vegada que el van veure,  diversos veïns, armats amb paraigües, van anar contra ell. Es va escapar

Notícies relacionades

La segona vegada que el van veure, dimecres passat, un grup de quatre veïns es van conjurar per anar contra ell. Vestia exactament igual, però amb vambes fosques. Armats amb paraigües, es van endinsar al parc per diversos flancs, però el sospitós ja se n'havia anat. "A aquest barri ja només li faltava un assetjador", es queixa la propietària d'un pis de l'avinguda Icària. 

El parc de Carles I està pendent d'una reforma per part de l'ajuntament. No és una zona enjardinada gaire transitada. Es troba a mig camí entre la parada de metro de Ciutadella i el Port Olímpic, però la majoria de ciutadans i, sobretot, turistes baixen pel carrer de Ramon Trias Fargas. El districte ha encarregat a BIMSA un avantprojecte de reforma que hauria d'estar a punt al novembre. Si els terminis es compleixen, les obres no començaran, coses de la burocràcia, fins al setembre del 2017. El consistori, segons aporta el conseller tècnic de Sant Martí, Marc Andreu, té previst un hort urbà, millores a les zones infantils i renovar la vegetació per evitar els llocs amagats. També es millorarà la il·luminació després que els veïns hagin denunciat repetidament la presència de parelles practicant sexe. L'última va ser caçada fa pocs dies en un dels bancs que dóna aa carrer de Moscou, on ja han patit molt, amb incivisme salvatge en forma de 'botellon', excrements als intèrfons i baralles.