districtes

«Hem donat 2.500 llibres en anglès en menys de 3 anys»

Compromesa 8 Clara Planet,  amb diversos llibres en anglès.

Compromesa 8 Clara Planet, amb diversos llibres en anglès. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
SÍLVIA ALBERICH
BARCELONA

La seva passió per viatjar i conèixer altres cultures ha sigut la font d'inspiració de la publicista Clara Planet Artigas (Barcelona, 1990), per posar en marxa Books Up (www.booksup.org), una associació que recull llibres en anglès per donar-los a països com Cambodja i el Vietnam. La jove va arrencar aquest projecte fa gairebé tres anys, en paral·lel a la seva incorporació a Pasiona (Pujades, 350), feina que compagina amb l'oenagé.

-¿Com va sorgir la idea de crear Books Up?

-Després de passar unes vacances al Sud-est Asiàtic i conèixer la realitat de molts nens i adolescents amb dificultats per accedir a l'educació, vaig sentir que havia d'ajudar-los.

-El següent pas.

-Primer, vaig proposar a amics i coneguts recopilar llibres i material didàctic en anglès. Entre tots vam aconseguir omplir una caixa gran que vam enviar a una escola de Cambodja.

-M'imagino que va necessitar l'ajuda de voluntaris.

-El Martí i la Mariona, dos amics meus, van decidir unir-se al projecte i junts vam crear Books Up. Ens vam posar en contacte amb diferents col·legis per fer xerrades i explicar la nostra tasca. Per un altre costat, en algunes escoles s'imparteix CAS (Creativitat, Acció i Servei), una assignatura que fomenta el treball social mitjançant la participació en diferents projectes. Això va fer que alguns alumnes ens elegissin per fer el seu voluntariat. El punt diferencial de Books Up és que el 80% dels nostres membres són estudiants compromesos amb una causa solidària.

-¿Quin material recullen i on el destinen?

-Sobretot llibres en anglès, però també llapis i fins i tot ens han donat diversos microscopis. Vam començar enviant material a diverses escoles i centres de Cambodja i el Vietnam. I ara hem arribat a Indonèsia, l'Índia i el Panamà.

-Si algú desitja col·laborar...

-Qualsevol pot donar llibres. Al Maresme hi ha alguns punts de recollida i aviat n'instal·larem diversos a Barcelona. Els nostres voluntaris també es desplacen al domicili per recollir-los.

Notícies relacionades

-¿Satisfeta d'aquests tres primers anys?

-Molt. El que va començar sent una col·lecta entre amics ha acabat convertint-se en un projecte que ens ha permès enviar més de 2.500 llibres a cinc països i que ja té 35 voluntaris. ¡Seguim sumant persones, llibres i il·lusions!