Notables de Barcelona 92 rebutgen un dinar amb Colau per esborrar Samaranch d'una escultura

L'alcaldessa va encarregar a Enric Truñó organitzar una trobada en el 30è aniversari de la concessió dels jocs

Romà Cuyàs qualifica d'"ofensiu" relegar qui va presidir el COI: "Ens neguem a anar-hi, no se'ns pot insultar"

cmarquez35774406 el president del comit  internacional ol mpic j  a  samaranc161003194714

cmarquez35774406 el president del comit internacional ol mpic j a samaranc161003194714

2
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va encarregar fa un temps a l'exregidor d'esports Enric Truñó que convoqués les persones que van tenir una relació més estreta amb l'organització dels Jocs Olímpics que es van celebrar a la ciutat el 1992. La idea era fer-los seure al voltant d'una taula i celebrar un dinar, de caràcter privat, amb motiu dels 30 anys de la concessió dels Jocs. La reunió estava prevista per a la setmana que ve, però no tindrà lloc.

De seguida es va veure que els convidats potencials no estaven gaire contents. Entre els notables de la candidatura barcelonina impera un cabreig considerable pel fet que el consistori de Colau esborrés el nom de Juan Antonio SamaranchJuan Antonio Samaranch

"Samaranch va ser la persona que "Samaranch va ser la persona que més va influir perquè Barcelona obtingués els Jocs del 92, digui el que digui aquesta persona que ara és l'alcaldessa i que no vull adjectivar", diu Cuyàs

d’una escultura, una bossa d’esport amb un torxa olímpica a sobre, que va ser donada per ell. Almenys alguns dels convocats van rebutjar anar-hi per aquest motiu, com va avançar ahir 'La Vanguardia', i el consistori barceloní va optar per no prosseguir en el seu afany. L’escultura, de la qual la CUP demanava la retirada, segueix al seu lloc, però ara sense l’al·lusió a Samaranch.

INSULTAR

El que va ser vicepresident de la candidatura, Romà Cuyàs, ha confirmat a aquest diari que Truñó es va posar en contacte amb una sèrie de personalitats. «Ens vam negar a anar-hi, entre altres jo i la gent de la Fundació Olímpica, com Josep Miquel Abad, després de retirar l’ajuntament la placa de l’escultura que va donar. No se’ns pot insultar. Negar la importància que va tenir Samaranch per als Jocs Olímpics i per a Barcelona és ofensiu, perquè sense el seu lideratge no s’haurien aconseguit de cap manera. Gràcies a ell, el COI ens va donar un xec en blanc de confiança».

    

Cuyàs ha subratllat el paper del que va ser president del Comitè Olímpic Internacional: «Samaranch va ser la persona que més va influir perquè Barcelona obtingués els Jocs del 92, digui el que digui aquesta persona que ara és l’alcaldessa i que no vull adjectivar. El rebutgen com si fos un delinqüent i això és totalment injust».

Notícies relacionades

    

Fonts municipals han confirmat que es va plantejar celebrar el dinar però que finalment no ha sigut possible portar-lo a terme. Les fonts del consistori no entren en el possible empipament dels notables, dels quals  subratllen la seva aportació a la ciutat.