valors compartits

El 'lobby' cultural 'Uno de los nuestros' premia Javier Pérez Andújar

El grup reconeix específicament la "llibertat" de l'escriptor i últim pregoner de la Mercè

esala35639405 preg n p rez and jar foto  albert bertran160922213720

esala35639405 preg n p rez and jar foto albert bertran160922213720 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El grup d’agitació cultural Uno de los nuestros ha premiat aquest any l’escriptor Javier Pérez Andújar, autor del pregó de les festes de la Mercè, a qui es vol reconèixer específicament la seva «llibertat». Andújar (Sant Adrià de Besòs, 1965) és autor d’èxits editorials com Diccionario enciclopédico de la vieja escuela, Paseos con mi madre, Los príncipes valientes o Catalanes todos.

Després d’una deliberació de diverses setmanes, els components d’aquest «grup de debat i discussió progressista» han cregut oportú que sigui l’autor de Sant Adrià, l’elecció del qual com a pregoner va ser molt criticada per sectors independentistes, qui rebi el premi, i fan èmfasi en la «coincidència de mirades i valors» que es dóna entre el col·lectiu i el guardonat. Durant el pregó de les passades festes de la Mercè, l’escriptor va defensar una ciutat «en què càpiguen tots els barcelonins» i també va reivindicar una Barcelona que va definir com la de «sense sort».

MÓN CULTURAL

Liderat per l’activista cultural Joan Estrada, Uno de los nuestros organitza des de fa més de 14 anys trobades periòdiques amb convidats vinculats a l’actualitat, buscant el diàleg obert, declarant-se apassionats del món cultural, preocupats pel país i per la ciutat de Barcelona, i fent una defensa aferrissada de la llibertat cada vegada que hi ha ocasió.

Notícies relacionades

Entre els seus membres hi ha representants de la cultura i l’espectacle, advocats, polítics, periodistes de diferents mitjans, músics o esportistes professionals. Pérez Andújar rebrà el premi en el transcurs del sopar mensual d’Uno de los nuestros a Barcelona el 21 de novembre que ve. El guardó consisteix en una obra donada per la creadora Pilar Villuendas.

En anteriors edicions, han rebut el premi d’aquest grup Joan Manuel Serrat, Carlos Jiménez Villarejo, Baltasar Garzón, Patty Smith, Miguel Poveda, Marcos Ana, Ian Gibson, Pilar Manjón o Gonzalo Pérez de Olaguer.