Neixen una zebra i dues mones aranya al Zoo de Barcelona

Els animals ja es poden visitar a les instal·lacions

Zebra de Chapman / periodico

1
Es llegeix en minuts

Una cria de zebra dues mones aranya, una espècie en perill crític d'extinció, han nascut al Zoològic de Barcelona.

Segons ha informat el zoo barceloní, el 27 de setembre va néixer una cria de zebra ('Equus burchelli chapmanni') i, segons les primeres observacions dels cuidadors, tant la mare com la cria estan en perfecte estat de salut i ja es poden observar a la seva instal·lació, que comparteixen amb nyus i estruços.

Es tracta d'un mascle, fill de Clio i de Lindi, procedents dels zoos de Bojnice (Eslovàquia) i de Rotterdam (Holanda), respectivament.

Per una altra part, la família de les mones aranya ('Ateles hybridus') del Zoo de Barcelona també s'ha incrementat amb l'arribada de l'última cria d'Emi, nascuda el 14 de setembre, i de la qual encara es desconeix el sexe.

L'altra cria, que va néixer el 12 de juny, és una femella, filla de Perla, que ha estat en tot moment cuidant-la i pendent del seu benestar. Les dues mares provenen de zoos alemanys i Sito, pare de les dues cries i mascle reproductor del grup, del Zoo de Barquisimeto (Veneçuela).

EL PAPER DELS CUIDADORS

El grup es completa amb Karin, una femella ja molt gran, i amb Oli, un mascle nascut el desembre del 2014 que ha superat amb èxit un llarg procés d'associació al seu grup després d'haver de ser criat a mà pels cuidadors del zoo, per les dificultats mostrades per Perla, llavors mare precoç, per fer-ho amb èxit.

Notícies relacionades

Segons ha informat el zoo, ha sigut un procés de socialització molt llarg i és la primera vegada que s'aconsegueix reintroduir amb èxit al seu grup un exemplar d'aquesta espècie criat a mà.

La mona aranya està catalogada com a espècie en perill crític d'extinció a la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN), ja que en els últims 45 anys les poblacions naturals s'han reduït en un 80%.