CALENDARI MUNICIPAL

Les botigues podran obrir aquest diumenge a les zones turístiques

Els festius ampliats per l'ajuntament han tingut fins ara poc èxit de públic

1
Es llegeix en minuts

Aquest diumenge dia 2 i el pròxim 9 d'octubre les botigues ubicades a les denominades zones turístiques podran obrir les portes en horari de 12 a 20 hores, en virtut de la normativa municipal aprovada el mes d'abril passat. 

Les zones considerades turístiques són els barris del Raval, Gòtic, Barceloneta i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (Ciutat Vella), el Fort Pienc, Sagrada Família, Dreta de l'Eixample, Antiga Esquerra de l'Eixample; Nova Esquerra de l'Eixample i Sant Antoni (Eixample), el Poble-sec, Hostafrancs i Sants (Sants-Montjuïc), Gràcia i Camp de l'Arpa del Clot (Sant Martí).

La mesura, pensada per incentivar les vendes aprofitant la presència de turistes en dies festius, no ha trobat àmplia resposta de públic més enllà de les zones habituals de Ciutat Vella i el passeig de Gràcia. Les grans superfícies solen obrir totes, mentre que el petit comerç és més reticent a sumar-se a la iniciativa. Fins i tot molts establiments de luxe del passeig de Gràcia tanquen.

La normativa d'obertures en festius que estableix la Generalitat concentra els festius autoritzats al voltant de les festes de Nadal, el primer diumenge de la campanya tradicional de rebaixes i el 15 d'agost. La normativa municipal per a zones turístiques amplia aquests festius a tres diumenges de maig i dos més de l'octubre.  

Notícies relacionades

L'afluència de compradors no ha acompanyat fins ara aquests festius autoritzats, cosa que ha provocat queixes entre els comerciants per l'horari autoritzat i la poca informació als suposats clients.

Les zones considerades turístiques són els barris del Raval, el Gòtic, Barceloneta i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (Ciutat Vella), el Fort Pienc, Sagrada Família, Dreta de l'Eixample, Antiga Esquerra de l'Eixample; Nova Esquerra de l'Eixample i Sant Antoni (Eixample), Poble-sec, Hostafrancs i Sants (Sants-Montjuïc), Gràcia i Camp de l'Arpa del Clot (Sant Martí).

Temes:

Comerç Turisme