INICI POLÈMIC DE LES FESTES

Toni Albà farà un pregó sobiranista alternatiu per la Mercè

L'actor contraprograma l'organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, que protagonitzarà Javier Pérez Andújar

Toni Albà, protagonista del pregón alternativo de La Mercè 2016

Toni Albà, protagonista del pregón alternativo de La Mercè 2016

1
Es llegeix en minuts

L'actor Toni Albà farà un pregó sobiranista per la Mercè vestit de rei Felip V. La decisió d'Ada Colau d'encarregar l'obertura de les festes de Barcelona a l'escriptor Javier Pérez Andújar,Javier Pérez Andújar que s'ha mostrat crític amb l'independentisme, va provocar malestar en moltes formacions polítiques i entitats vinculades al nacionalisme català. En resposta a aquesta designació, diverses associacions han convocat per al dia 22 una alternativa en què el còmic contraprogramarà el discurs oficial. Serà a la mateixa hora, les 19.00, amb una 'performance' al Pla de Palau.

Notícies relacionades

"Sóc Sa Majestat Felip V i crec que he de venir a Barcelona a posar ordre", assegura el perfil de Twitter d'El Merder 2016, que ha anunciat el pregó alternatiu. Des d'aquest compte s'ha criticat Andújar: "El pregoner ha vingut, el de les cròniques com la del parc temàtic de l'independentisme".

L'elecció de Pérez Andújar va causar ràpidament enrenou a les xarxes socials. La causa, els atacs de l'escriptor al sobiranisme en general, i en particular algunes de les seves cròniques, publicades a ‘El País’, com la que va titular 'El parc temàtic de l'independentisme', en què Pérez Andújar va descriure els participants en la manifestació de la Diada com "gent amb sandàlies i pantalons semicurts, homes grassos amb barba i barretina, joves de comarques amb patilles llargues, nenes menjant bosses de patates fregides i l'estelada a com a capa”.