El Síndic demana respecte a la intimitat dels veïns de la rambla aèria de Sants

Ribó es dirigeix a l'ajuntament perquè l'informi de les mesures cautelars que adoptarà per solucionar el problema

1
Es llegeix en minuts

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per la situació que pateixen diversos veïns del barri de Sants arran de la inauguració dels jardins de la rambla aèria,rambla aèria un corredor verd d'uns 800 metres resultat de la urbanització de l'accés ferroviari a l'estació de Sants.

Es tracta d'un espai verd de 20.000 metres quadrats i 760 metres de longitud que cobreix les vies del tren i del metro, i que configura una rambla aèria per la qual es passa a uns 12 metres de la calçada, i que queda a l'altura entre el segon i el tercer pis dels veïns que viuen als edificis pròxims.

Des de la inauguració, els veïns dels carrers de Burgos i d'Antoni de Capmany han iniciat protestes perquè han vist greument afectada la seva intimitat i la seguretat de les seves vivendes.

VULNERABLES

Els residents denuncien que la rambla està situada a una distància de només dos metres de les seves vivendes, que han quedat totalment exposades i a l'abast dels vianants que passen per la rambla.

Notícies relacionades

Aquest fet comporta una intromissió en la seva intimitat, que els obliga a viure amb les persianes abaixades per evitar les mirades dels transeünts. També els genera una situació de perill i d'inseguretat, ja que qualsevol persona pot accedir al balcó de casa seva.

Per tot això, el Síndic ha sol·licitat a l'Ajuntament de Barcelona que l'informi sobre les mesures cautelars que té previst aplicar de manera immediata, i sobre les mesures correctores que preveu adoptar per garantir el dret a la intimitat i la seguretat dels veïns de la zona afectada.