Forn alerta que Colau es pot "carregar" el model de Barcelona en el seu mandat

El número dos de CiU al consistori cita com a emblema de degradació la gestió del 'top manta'

El regidor confirma la seva intenció de pugnar per ser el pròxim candidat de Convergència a l'alcaldia

abertran34129044 barcelona 02 06 2016   entrevista con el portavoz de cdc en 160705105957

abertran34129044 barcelona 02 06 2016 entrevista con el portavoz de cdc en 160705105957 / CARLOS MONTANYES

3
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Joaquim Forn, número dos de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, encara que exercint en la pràctica de cap de files per delegació de l'exalcalde Xavier Trias, ha advertit aquest dimarts que la inacció i la pèrdua de l'autoritat són un perill que es va sedimentant i que acaba amenaçant ruïna. En una conferència en què ha presentat l'alternativa de CiU a la gestió de l'alcaldessa, Ada Colau, Forn ha avisat del risc que en els tres anys que li queden de mandat “es carregui” el model de ciutat vigent a Barcelona en les últimes dècades.

En una intervenció al Nueva Economía Fórum, en què ha sigut presentat pel mateix Trias, que fa temps que el va ungir com a successor -a falta que Convergència es pronunciï en el mateix sentit-, Forn ha afirmat que la del grup de CiU és l'única alternativa possible al govern de Barcelona en Comú i el PSC. Per començar, ha assegurat que l'aliança de Colau amb els socialistes ha debilitat el govern municipal, ja que encara que suma quatre regidors als 11 de BC, s'ha tancat portes per a possibles aliances amb altres grups, que en diversos casos en els anys vinents seran imprescindibles per superar votacions clau.

DELS TRILERS ALS MANTERS

El regidor ha insistit que les males decisions no tenen efectes immediats, i que serà a la llarga quan es recolliran els fruits de no haver fet el que era necessari. Sobre la gestió de Colau, ha carregat especialment les tintes contra la política que se segueix amb els venedors ambulants. Ha assegurat que ara n'hi ha 1.000 a la ciutat, i ha considerat que el problema va començar quan es va visibilitzar la falta de suport del nou govern municipal a la Guàrdia Urbana. També ha al·ludit a la degradació de la convivència al carrer -ha citat com a exemple les mostres d'incivisme a la Vila Olímpica, denunciades per aquest diari- en determinades zones de Barcelona. Com a contrapunt, ha recordat que CiU va acabar amb el fenomen dels trilers que estafaven la gent a la Rambla.

“Pensar que prendre determinades decisions és neutre i que no se'n derivaran decisions és un error”, ha advertit durant la seva intervenció. Després, al torn de preguntes, ha reprès l'avís: “Ells han comès molts errors. Ens preocupa. Ara no en veiem les conseqüències, però d'aquí dos anys serà pitjor. I d'aquí tres anys, encara pitjor”.

TURISME

Forn ha criticat la moratòria hotelera i ha subratllat que de les inversions internacionals que CiU va aconseguir atraure durant el mandat anterior, només un 3% s'emmarcaven dins del sector turístic. Ha proposat un salari mínim de ciutat -que en el cas de les empreses privades, lògicament, només seria una recomanació o una mesura basada en incentius-, una economia verda, recuperar una estratègia d'internacionalització de Barcelona, una nova col·laboració entre el sector privat i el públic.

Repassant l'actualitat recent, s'ha preguntat si el govern de Colau es planteja aprofitar el 'brexit' per atraure oportunitats que ara estan a Londres, i ha citat com a exemple l'Agència Europea del Medicament. També ha criticat l'alcaldessa per no intercedir en la polèmica pels problemes causats per Vueling als seus clients.

Notícies relacionades

“Abans d'arreglar el món s'han d'arreglar els problemes que tenim a casa”, ha dit el convergent al·ludint a l'interès mostrat per l'alcaldessa per diversos conflictes, que creu que passen davant de qüestions que concerneixen el dia a dia de la ciutat.

EL PARTIT

Forn ha confirmat la seva intenció d'intentar ser el pròxim candidat de Convergència a l'alcaldia de Barcelona. Se sap que Trias no repetirà, però encara no si acabarà el mandat. Com ha recordat Forn, Convergència es reformula aquest cap de setmana. Falten tres anys per a les pròximes eleccions municipals. Encara falta molt per donar per fet qui serà el pròxim alcaldable convergent.