Barcelona obre la setmana de l'orgull gai engalanant el balcó de l'ajuntament

Colau ha tingut un emocionat record per a les víctimes de la matança de la discoteca d'Orlando

icoy34486210 ada colau160627205512

icoy34486210 ada colau160627205512

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquest dilluns la posada del pendó amb l'arc iris al balcó de l'ajuntament, que representa el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) i que suposa l'obertura la setmana del 'Pride' o de l'orgull gai a la capital catalana. Colau ha estat acompanyada al balcó de la regidora de Feminisme i LGTBI, Laura Pérez, així com d'altres membres de la corporació municipal.

Abans de penjar la bandera multicolor, la primera regidora s'ha reunit amb els representants de les entitats organitzadores dels actes i activitats del 'Pride' a la capital catalana, a qui ha trasmès el seu dolor per l'atac a un local d'ambient gai a Orlando (Estats Units) de fa unes setmanes.

"La massacre d'Orlando ens ha recordat tristament que cap societat ha aconseguit encara alliberar-se de l'odi cap a la diferència. Per aquest motiu, la millor resposta que podem donar és construir una ciutat més oberta i respectuosa amb la diferència", ha afirmat Colau.

Notícies relacionades

L'alcaldessa també ha apostat per fer de Barcelona "un punt de trobada i celebració per a totes les persones que celebren el dret a ser diferents" des del respecte i el reconeixement a totes les sexualitats, afectes i amors. "Davant de la por, tornem a enarborar amb més energia que mai, la nostra bandera, la de l'arc iris, perquè l'amor sempre acaba guanyant", ha reiterat.

El dia 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, s'inicien les principals activitats i esdeveniments de l'orgull gai a Barcelona, que culminaran el divendres 8 i dissabte 9 de juliol, els dies de les principals activitats del Pride Barcelona, que aquest any es trasllada de la plaça d'Espanya al Moll de la Fusta